Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Wintergloed

Brugse binnenstad
van 26.11 tot 09.01.2022Van 26 november 2021 tot 9 januari 2022 vindt Wintergloed Brugge voor de derde keer plaats. Het lichtparcours van Wintergloed laat Brugge opnieuw schitteren.
Met ‘woord’ als thema brengt het lichtparcours verbindingen tot stand: licht en taal gaan in dialoog. Kunstenaars en bezoekers verrijken de installaties met hun woorden. En met de app luister je op het parcours ook naar woordkunst en muziek. Door vernieuwende technologie te verbinden met de Onze-Lieve-Vrouwekerk komt zelfs de toren tot leven. Wintergloed laat alles en iedereen - zelfs de reële en de virtuele wereld - met elkaar in gesprek gaan.

Meer info over alle activiteiten tijdens Wintergloed is beschikbaar via de website van Visit Bruges.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken winter

Brugse wijken
van 28.01 tot 02.02.2022Warm je tijdens Uitwijken op aan de magische en sfeervolle vuurvoorstelling INCONTRI#2 van Compagnie ‘Sprookjes enzo’ (BE). Incontri# vertelt een visueel verhaal dat je doet wandelen tussen de sterren en laat dansen tussen de vlammen. Paraplu’s worden draaimolens van vuur, vuurslangen schieten weg in het donker…

De voorstelling is gratis, geschikt voor alle leeftijden en duurt 45 minuten. Vooraf reserven is niet nodig. Je bent welkom vanaf 19u. Kom op tijd want de plaatsen zijn beperkt.

Voor deze voorstellingen is het C.S.T van toepassing vanaf 12 jaar en 2 maanden. Er is ook een mondmaskerplicht. Volgens de maatregelen op het moment van de voorstelling is het mogelijk dat we ons publieksaantal beperken.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Feest in 't Park

Minnewaterpark
25.06.2022Noteer nu al 25 juni 2022 in de agenda want dan luiden we samen de start van de zomer in met Feest in 't Park in het Minnewaterpark, waar het volop genieten wordt met muziek, dans, workshops, kinderanimatie en veel meer.

Meer info over het programma volgt later.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Film op het Strand

Strand Zeebrugge
Juli en augustus - 2022Elke donderdag in juli en augustus draaien we drie films op het strand van Zeebrugge. Om 14u en 16u speelt een kinder- en jeugdfilm en om 20u start de avondfilm.

Het programma wordt later bekend gemaakt


© Mathias Desmet

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Cirque Plus

Grootseminarie Brugge
van 19.07 tot 24.07.2022Elk jaar gooien we de poorten van het Grootseminarie open voor Cirque Plus, een meerdaags circusfestival waar humor, acrobatie, clownerie en emotie centraal staan.

Data onder voorbehoud.

(c) Jasper van het GroenewoudOverzicht evenementen:

overzicht evenementen

Lichtfeest Lissewege

Lissewege Dorp
Augustus 2022Lissewege, het ‘witte’ polderdorp, wordt midden augustus nog een tikkeltje gezelliger. Een keer per jaar staat het witte dorp in het teken van het licht en daar zorgen tal van artiesten en de bewoners voor.

Data en meer info over het programma worden later bekend gemaakt.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Kookeet

Brugge
van 23.09 tot 26.09.2022Genieten, proeven van culinaire ontdekkingen, elkaar ontmoeten in een sfeervol kader: Kookeet is een culinair topevenement voor alle zintuigen. We laten jullie nog even op jullie honger zitten en maken weldra bekend wat Kookeet 2022 in petto heeft.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Iedereen Klassiek

Concertgebouw en Brugse binnenstad
29.10.2022Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee op een vrolijke wolk klassieke muziek. Kom gratis proeven van Bach, Beethoven en Brugge. Wie er al eerder bij was, kan getuigen: zó vier je feest met klassieke muziek. Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en vele Brugse partners strooien hun klassieke noten kwistig uit over de hele binnenstad.

Data onder voorbehoud.
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Krikrak

Brugge centrum
van 05.11 tot 06.11.2022De Brugse culturele partners slaan jaarlijks de handen in elkaar om een boeiend familiefestival samen te stellen.
Spelen staat centraal en dus worden de cultuurhuizen tijdelijk omgebouwd tot speelplekken.

Het Concertgebouw krijgt de tijdelijke naam het Rode Zoekspeelhuis, de Koninklijke Stadsschouwburg wordt het Gouden Fluweeltoneel. De Musea Brugge worden Kleurrijk Kunstenpaleis, House of Time & Raakvlak zijn omgedoopt naar Creatieve Ontdekkingsplek. Tour de Kaap vormt de verbindende route.

We blikken terug op een geslaagde editie in 2021 en kijken uit naar volgend jaar.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Reiefestival

Brugse binnenstad
Augustus 2023In 2013 werd na vijftig jaar een punt gezet achter de Reiefeesten op en rond de Brugse kanaaltjes. Vanaf 2023 komen de Reiefeesten terug. En wel met een nieuwe naam: Reiefestival. Het Reiefestival is een onderdeel van een culturele cyclus waarbij Triënnale Brugge, Gouden Boomstoet en Reiefestival elkaar afwisselen. Het concept is volledig anders: Brugge krijgt er met het nieuwe Reiefestival een kwaliteitsvol driejaarlijks festival voor podiumkunsten bij, met de focus op creatie. Het Brugse historische erfgoed blijft decor en inspiratiebron, en elke editie werken makers rond een thema. Voor de eerste editie in 2023 wordt het thema: geloof. Makers kunnen zich aanbieden na een open oproep. De deadline voor de open oproep is 30 november 2021.

De officiële data en meer info over Reiefestival 2023 volgen later.
© Jan Darthet