Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Sint-Jozef

Gandhiplein, Sint-Jozef
van 16.06 tot 18.06.2023Uitwijken trekt van vrijdag 16 t.e.m. zondag 18 juni naar Sint-Jozef voor een weekend vol gratis cultuuraanbod. Beluister de live Uitwijken radio, schuif aan tafel in het buurtrestaurant, pik een gratis workshop of concert mee, bekijk een film in onze openluchtcinema of laat je overdonderen door de circuskunsten van Be Flat. Wie minder mobiel is kan meeluisteren via de frequentie 104.9 FM.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Feest in 't Park

Minnewaterpark
24.06.2023Eind juni geven de aftrap van de zomer tijdens Feest in 't Park. Dan wordt het Minnewaterpark voor één dag een feestelijke plek met concerten, workshops, expo's, de wereldmarkt, heerlijke wereldkeuken, een Wereldkinderdorp met kinderanimatie en zo veel meer...
Tijdens dit gratis mondiaal festival maak je kennis met culturen van over de hele wereld en word je al feestend een echte wereldburger!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Film op het Strand

Strand Zeebrugge
Juli en augustus 2023In juli en augustus draaien we elke donderdag behalve 31 augustus drie films op het strand van Zeebrugge. Om 14u en 16u speelt een kinder - en jeugdfilm en om 20u start de avondfilm.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Cirque Plus

Grootseminarie Brugge
van 20.07 tot 23.07.2023Humor, acrobatie, clownerie, emotie en heel veel sfeer lopen als een rode draad door dit festival. Professionele circusgezelschappen en jonge circusmakers uit binnen- en buitenland palmen de tuin van het Grootseminarie in en brengen circus van de bovenste plank.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Lichtfeest Lissewege

Lissewege Dorp
Van 18.08 tot 19.08.2023Het witte polderdorp wordt midden augustus nog gezelliger dankzij enkele wonderlijke installaties en leuke performances. Verken het parcours rond de majestueuze Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk, ontdek de mooiste kantjes en hoekjes van dit prachtige dorp en laat je meeslepen in een lichtrijke beleving voor jong en oud.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Reiefestival

Brugse binnenstad
van 18.08 tot 20.08.2023Het Reiefestival in Brugge is een nieuw meerdaags kunstenfestival dat erfgoed verbindt met hedendaagse podiumkunsten.
Veertien nationale en internationale kunstenaars brengen unieke creaties in openlucht, geïnspireerd door het thema ‘Geloof’ en het Brugse erfgoed.
Verrassende locaties komen tot leven tijdens theatervoorstellingen, performances, installaties, concerten, processies,…

Er zijn zowel gratis als betalende voorstellingen.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Autovrije Zondag

Brugge centrum
17.09.2023Ook Brugge sluit de Europese Week van de Mobiliteit af met Autovrije Zondag. Laat voor één keer je auto staan en verplaats je ook buiten de autovrije binnenstad zoveel mogelijk te voet, met de (e-)fiets of met het openbaar vervoer. De stad stelt er ook toekomstplannen en lopende initiatieven rond mobiliteit op een leuke manier voor.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Iedereen Klassiek

Concertgebouw en Brugse binnenstad
van 28.10 tot 28.10.2022Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee op een vrolijke wolk klassieke muziek. Kom gratis proeven van Bach, Mozart... én Brugge. Wie er al eerder bij was, kan getuigen: zo vier je feest met klassieke muziek. Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en vele Brugse partners strooien hun klassieke noten kwistig uit over de hele binnenstad.

Op de Markt kan iedereen mee dansen op klassiek met choreografe Zoë Demoustier en meezingen met sopraan Tineke Van Ingelgem. Zij brengt samen met het publiek enkele wereldberoemde arias van Maria Callas.

Reserveer je gratis tickets via de website van Concertgebouw Brugge en maak kennis met de kracht en schoonheid van klassiek.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Krikrak

Brugge centrum
van 04.11 tot 05.11.2023Op 4 en 5 november vindt Krikrak opnieuw plaats in de Brugse binnenstad. Speciaal voor dit gratis familiefestival zetten de cultuurhuizen hun deuren wagenwijd open. Kom spelen, kijken naar voorstellingen of deelnemen aan workshops en geniet met het hele gezin.

Alle activiteiten zijn gratis.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Wintergloed

Brugse binnenstad
van 24.11 tot 07.01.2024De vijfde editie van Wintergloed strekt zich opnieuw uit over de stad met: een nieuwe Lichtbelevingswandeling, een unieke schaatspiste op het Minnewater, een gezellige winterbar, twee kerstmarkten, winkelplezier tijdens de vele shoppingdagen en een sfeervol parcours doorheen de historische binnenstad, vol sfeerverlichting en kerstdecoratie. Wintergloed omarmt je en verwarmt je.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Gouden Boomstoet

Brugse binnenstad
Augustus 2024De Praalstoet van de Gouden Boom gaat sinds 1958 elke vijf jaar uit in de Brugse binnenstad. De stoet is gebaseerd op de Blijde Intrede van Margaretha van York in 1468 naar aanleiding van haar huwelijk met Karel de Stoute. De Gouden Boomstoet vertelt in haar originele uitvoering naast het huwelijk van Margaretha van York, ook het ontstaan van het graafschap Vlaanderen en de stad Brugge.

Tijdens de veertiende editie in 2024 zal de Gouden Boomstoet uitgaan in een vernieuwde vorm. We maken graag afspraak in augustus 2024 in de Brugse binnenstad waarde Gouden Boomstoet zal schitteren als nooit tevoren.