Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken juni

Ten Poele, Sint-Pieters
van 07.06 tot 25.06.2022Uitwijken komt van 7 tot 25 juni naar Ten Poele in Sint-Pieters.

We brengen van alles mee: onze bureauwagen om in te werken, de barwagen waar we elkaar vijf dagen per week kunnen ontmoeten, een programma vol workshops, circus en muziek én...veel goesting om de buurt te leren kennen.

Je bent welkom aan onze barwagen vanaf 7 juni in de namiddag. Kom er kennismaken met ons en ons programma bij een gratis koffie of thee en andere drankjes aan kleine prijzen.

Alle activiteiten tijdens Uitwijken zijn gratis.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Feest in 't Park

Minnewaterpark
25.06.2022De zomer start met Feest in 't Park!

Feest in 't Park is een gratis mondiaal festival waar je kennis maakt met culturen van over de hele wereld. Tijdens deze 31ste editie staan zuiderse muziek, wereldkeuken, verhalen, workshops, een wereldkinderdorp, een Fairtrade corner... op het zomerse programma!

Elk jaar worden drie duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (kortweg SDG's) belicht. Dit jaar ligt de focus op SDG 4: Kwaliteitsvol onderwijs, SDG 12: Duurzame consumptie en productie en SDG 15: Leven op het land.

Tijdens het festival maak je ook kennis met de werking van mondiale partners, ngo's en vierdepijlerorganisaties. Je kan er aan hun infostanden lokale producten kopen uit alle hoeken van de wereld.

Kortom, start je zomer met een trip rond de wereld in één dag.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Film op het Strand

Strand Zeebrugge
Juli en augustus - 2022Van 7 juli tot en met 25 augustus worden elke donderdag op het strand van Zeebrugge drie films vertoond: om 14u en 16u een kinder - en jeugdfilm en om 20u de avondfilm.

Op het programma:
7 juli:
14u00 - Dropje
16u00 - Alice in Wonderland (1951)
20u00 - The Red Turtle

14 juli:
14u00 - Mijn moeder is een gorilla
16u00 - Pinocchio (2019)
20u00 - The Worst Person in the World

21 juli:
14u00 - Buurman & Buurman: bakken en grillen
16u00 - Minna & de Dromenbouwers
20u00 - Any Way The Wind Blows (restored)

28 juli:
14u00 - Zussen
16u00 - Spaceboy
20u00 - Madres Paralelas

4 augustus:
14u00 - Wolfy
16u00 - Raya en de Laatste Draak
20u00 - Casablanca (1942)

11 augustus:
14u00 - Hallo wereld!
16u00 - Minoes
20u00 - Licorize Pizza

18 augustus:
14u00 - Encanto
16u00 - Het Wilde Avontuur
20u00 - Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

25 augustus:
14u00 - Hopper en de Hamster der Duisternis
16u00 - Mijn vader is een saucisse
20u00 - Whiplash


© Mathias Desmet

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken circus

Vijf Brugse wijken
van 16.07 tot 20.07.2022Van zaterdag 16 juli tot woensdag 20 juli trekt Uitwijken naar vijf Brugse wijken met de gratis circusvoorstelling Surcouf van Sacékripa. De gratis voorstelling start om 19u30, duurt 45 minuten en is geschikt voor alle leeftijden.

De Uitwijkenbar met gratis water, koffie en thee, en drankjes aan kleine prijzen, is open een halfuur voor de voorstelling en een uur erna.

Data en locaties

Zaterdag 16 juli: Sint-Pieters, Sint-Pietersplas t.h.v. de Sint-Pietersmolenstraat 139
Zondag 17 juli: Sint-Kruis, vijver in het Veltembos (achter het Interbad)
Maandag 18 juli: Sint-Michiels, vijver in het bos t.h.v. Koning Albert I-laan 108
Dinsdag 19 juli: Sint-Andries, vijver Koude Keuken aan de kant van de Legeweg
Woensdag 20 juli: Christus-Koning, WaggelwaterbosOverzicht evenementen:

overzicht evenementen

Cirque Plus

Grootseminarie Brugge
van 21.07 tot 24.07.2022Cirque Plus trakteert je weer op vier dagen vol humor, acrobatie, clownerie en emotie. Bewonder in en rond de tuin van het Grootseminarie de kunsten van een dertigtal artiesten, nieuw werk van verschillende gezelschappen en korte acts van jonge circusmakers.

Geniet ook van enkele bijzondere inclusieve circuscreaties en voorstellingen met een hoekje af. Cultuurcentrum Brugge stelde een avondprogramma samen met indooracts.

Het festival is gratis, maar voor sommige voorstellingen moet je (gratis) reserveren. Dit kan vanaf dinsdag 7 juni. De avondvoorstellingen i.s.m. Cultuurcentrum Brugge zijn betalend.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken augustus

Fort van Beieren, Koolkerke
van 09.08 tot 26.08.2022Uitwijken trekt van 9 tot 27 augustus naar het Fort van Beieren in Koolkerke.

We brengen van alles mee: onze bureauwagen om in te werken, de barwagen waar we elkaar vijf dagen per week kunnen ontmoeten, een programma vol circus en muziek én... veel goesting om de buurt te leren kennen.

Je bent welkom aan onze barwagen vanaf 9 augustus in de namiddag. Kom kennismaken met ons en ons programma bij een gratis koffie of thee en andere drankjes aan kleine prijzen.

Alle activiteiten tijdens Uitwijken zijn gratis.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Lichtfeest Lissewege

Lissewege Dorp
Van 19.08 tot 20.08.2022Lissewege is klaar om weer te schitteren. Het 'witte' polderdorp wordt op 19 en 20 augustus opnieuw een tikkeltje gezelliger. Voor de 22ste editie gaan de bewoners van Lissewege, twee basisscholen en een team kunstenaars onder leiding van het Gentse collectief JAAGBAAR en Brugge Plus aan de slag met het thema 'Niets is wat het lijkt'.

Met 'Niets is wat het lijk' vertrekken we van wat er al is, maar dagen we je uit om er anders naar te kijken en luisteren. Met muziek, performance en installaties is er voor elk wat wils. Genoeg verkend? Neem dan een plaatsje op één van de terrassen op het gezellig verlichte kerkplein en geniet van het uitzicht en de animatie.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken september

Zwankendamme
van 13.09 tot 02.10.2022Uitwijken trekt van 13 september tot 2 oktober naar het park in de Doorweg-Gaarlemstraat in Zwankendamme.

We brengen van alles mee: onze bureauwagen om in te werken, de barwagen waar we elkaar vijf dagen per week kunnen ontmoeten, een programma vol workshops, circus en muziek én... veel goesting om de buurt te leren kennen.

Je bent welkom aan onze barwagen vanaf 13 september in de namiddag. Kom kennismaken met ons en ons programma bij een gratis koffie of thee en andere drankjes ana kleine prijzen.

Alle activiteiten tijdens Uitwijken zijn gratis.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Kookeet

Grootseminarie Brugge
van 24.09 tot 26.09.2022Maak je klaar voor een intense ervaring van verrassende eetbelevingen vol smaken, geuren, beelden en geluiden. We slaan de handen in elkaar met Brugse topchefs, hotelscholen en producenten en bieden je een wervelend parcours met verhalen over mooie producten, toegewijde boeren en vissers en vooral: creatieve topchefs.

Dit jaar verhuist Kookeet naar de prachtige tuinen van het Grootseminarie, een groene oase in het hartje van de stad. We willen de Brugse chefs passioneel zien koken, jullie het gras onder de voeten laten voelen, en al jullie zintuigen prikkelen terwijl jullie genieten van smaakexplosies!

Koop toegangstickets vanaf 7 juni!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Iedereen Klassiek

Concertgebouw en Brugse binnenstad
29.10.2022Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee op een vrolijke wolk klassieke muziek. Kom gratis proeven van Bach, Beethoven en Brugge. Wie er al eerder bij was, kan getuigen: zó vier je feest met klassieke muziek. Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en vele Brugse partners strooien hun klassieke noten kwistig uit over de hele binnenstad.
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Krikrak

Brugge centrum
van 05.11 tot 06.11.2022De Brugse culturele partners slaan jaarlijks de handen in elkaar om een boeiend familiefestival samen te stellen.
Spelen staat centraal en dus worden de cultuurhuizen tijdelijk omgebouwd tot speelplekken.

Het Concertgebouw krijgt de tijdelijke naam het Rode Zoekspeelhuis, de Koninklijke Stadsschouwburg wordt het Gouden Fluweeltoneel. De Musea Brugge worden Kleurrijk Kunstenpaleis, House of Time & Raakvlak zijn omgedoopt naar Creatieve Ontdekkingsplek. Tour de Kaap vormt de verbindende route.

We blikken terug op een geslaagde editie in 2021 en kijken uit naar volgend jaar.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Reiefestival

Brugse binnenstad
Augustus 2023Het Reiefestival in Brugge is een nieuw meerdaags kunstenfestival dat erfgoed verbindt met hedendaagse podiumkunsten. Het festival vindt plaats in augustus 2023 op verschillende openluchtlocaties op en rond de reien en focust op nieuwe creaties.
Het programma van het festival wordt samengesteld door een open oproep, die zich richtte tot professionele kunstenaars en makers.

De open oproep van het Reiefestival zit er intussen op. We gaan nu aan de slag met de ingediende voorstellen. Blijf ons volgen voor meer nieuws.

De officiële data en meer info over Reiefestival 2023 volgen later.
© Jan Darthet