Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Feest in 't Park

Minnewaterpark
24.06.2023Eind juni geven de aftrap van de zomer tijdens Feest in 't Park. Dan wordt het Minnewaterpark voor één dag een feestelijke plek met concerten, workshops, expo's, de wereldmarkt, heerlijke wereldkeuken, een Wereldkinderdorp met kinderanimatie en zo veel meer...
Tijdens dit gratis mondiaal festival maak je kennis met culturen van over de hele wereld en word je al feestend een echte wereldburger!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Film op het Strand

Strand Zeebrugge
Juli en augustus 2023In juli en augustus draaien we elke donderdag behalve 31 augustus drie films op het strand van Zeebrugge. Om 14u en 16u speelt een kinder - en jeugdfilm en om 20u start de avondfilm.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Cirque Plus

Grootseminarie Brugge
Van 20.07 tot en met 23.07.23 - Data onder voorbehoudHumor, acrobatie, clownerie, emotie en heel veel sfeer lopen als een rode draad door dit festival. Professionele circusgezelschappen en jonge circusmakers uit binnen- en buitenland palmen de tuin van het Grootseminarie in en brengen circus van de bovenste plank.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Lichtfeest Lissewege

Lissewege Dorp
Van 18.08 tot 19.08.2023Het witte polderdorp wordt midden augustus nog gezelliger dankzij enkele wonderlijke installaties en leuke performances. Verken het parcours rond de majestueuze Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk, ontdek de mooiste kantjes en hoekjes van dit prachtige dorp en laat je meeslepen in een lichtrijke beleving voor jong en oud.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Reiefestival

Brugse binnenstad
Van 18.08 tot en met 20.08.2023Het Reiefestival in Brugge is een nieuw meerdaags kunstenfestival dat erfgoed verbindt met hedendaagse podiumkunsten. Het festival vindt plaats op verschillende openluchtlocaties op en rond de reien en focust op nieuwe creaties.

'Geloof' is het thema voor 2023. Geloof verwijst hier niet alleen naar de verschillende wereldreligies, maar evengoed naar persoonlijke vormen van geloof en overtuiging.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Autovrije Zondag

Brugge centrum
17.09.2023Ook Brugge sluit de Europese Week van de Mobiliteit af met Autovrije Zondag. Laat voor één keer je auto staan en verplaats je ook buiten de autovrije binnenstad zoveel mogelijk te voet, met de (e-)fiets of met het openbaar vervoer. De stad stelt er ook toekomstplannen en lopende initiatieven rond mobiliteit op een leuke manier voor.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Iedereen Klassiek

Concertgebouw en Brugse binnenstad
28.10.2023Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee in een vrolijk bad klassiek. Wie er al bij was, kan erover getuigen, zo vier je klassieke muziek.
We warmen op met Boho Strings en traditiegetrouw sluit Brussels Philharmonic af met enkele klassiekers op de lessenaar.

Verwacht je aan een uitbundig programma, met vertakkingen in de hele binnenstad. Zo kan je op de Markt de benen losschudden op de muziek van Vivaldi en worden de Brugse boetiekjes in de spotlights gezet met een Urban Catwalk op de klassieke muziekbeats van DJ Von Rosenthal.

Reserveer je gratis tickets via de website van Concertgebouw Brugge en maak kennis met de kracht en schoonheid van klassiek.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Krikrak

Brugge centrum
van 04.11 tot 05.11.2023Op 4 en 5 november vindt Krikrak opnieuw plaats in de Brugse binnenstad. Speciaal voor dit gratis familiefestival zetten de cultuurhuizen hun deuren wagenwijd open. Kom spelen, kijken naar voorstellingen of deelnemen aan workshops en geniet met het hele gezin.

Alle activiteiten zijn gratis.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Wintergloed

Brugse binnenstad
van 24.11 tot 07.01.2024De vijfde editie van Wintergloed strekt zich opnieuw uit over de stad met: een nieuwe Lichtbelevingswandeling, een unieke schaatspiste op het Minnewater, een gezellige winterbar, twee kerstmarkten, winkelplezier tijdens de vele shoppingdagen en een sfeervol parcours doorheen de historische binnenstad, vol sfeerverlichting en kerstdecoratie. Wintergloed omarmt je en verwarmt je.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Gouden Boomstoet

Brugse binnenstad
Augustus 2024De Praalstoet van de Gouden Boom gaat sinds 1958 elke vijf jaar uit in de Brugse binnenstad. De stoet is gebaseerd op de Blijde Intrede van Margaretha van York in 1468 naar aanleiding van haar huwelijk met Karel de Stoute. De Gouden Boomstoet vertelt in haar originele uitvoering naast het huwelijk van Margaretha van York, ook het ontstaan van het graafschap Vlaanderen en de stad Brugge.

Tijdens de veertiende editie in 2024 zal de Gouden Boomstoet uitgaan in een vernieuwde vorm. We maken graag afspraak in augustus 2024 in de Brugse binnenstad waarde Gouden Boomstoet zal schitteren als nooit tevoren.