Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Iedereen Klassiek - Geannuleerd

Concertgebouw en Brugse binnenstad
31.10.2020

Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee op een vrolijke wolk klassieke muziek. Kom gratis proeven van Bach, Beethoven en Brugge. Wie er al eerder bij was, kan getuigen: zó vier je feest met klassieke muziek. Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en vele Brugse partners strooien hun klassieke noten kwistig uit over de hele binnenstad.

Na intensief overleg binnen Klara en met de partners Concertgebouw Brugge, Stad Brugge en Brugge Plus, hebben we beslist om Iedereen Klassiek in Brugge niet te laten doorgaan.

We werkten de afgelopen maanden hard aan een aangepaste coronaproof editie, net omdat cultuur in deze tijden belangrijk is, en zowel artiesten als het publiek ernaar snakken. De recente evoluties en maatregelen – onder meer de sluiting van de horeca en het verbod op samenscholing – beletten ons echter om het publiek het warm welkom-gevoel te geven waar Iedereen Klassiek zo’n patent op heeft. Het komen en gaan van duizenden bezoekers is op zo’n dag niet te rijmen met de oproep van overheden en experts.

Het was een erg moeilijke en erg pijnlijke beslissing.

Dank voor jullie geduld en begripOverzicht evenementen:

overzicht evenementen

KRIKRAK

Brugse binnenstad
van 07.11 tot 08.11.2020

website

Samen met de Brugse cultuurhuizen slaan we de handen in elkaar voor een leuk familiefestival. Zij verwelkomen tijdens de herfstvakantie groot en klein: Concertgebouw Brugge, Cultuurcentrum Brugge, KAAP, Musea Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, House of Time, Raakvlak en MOOOV.
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Wintertoer

Brugse wijken

website

Vurig straattheater in vijf Brugse wijken
In januari trekt de wintertoer met een hartverwarmende avondvoorstelling naar vijf Brugse wijken. Aan onze barwagen kun je nadien genieten van een drankje en even napraten. 


© Kris Blomme

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Gouden Boomstoet

Brugse binnenstad
2022

stoet
geschiedenis

De Gouden Boomstoet gaat vijfjaarlijks uit sinds 1958. In 2017 was de organisatie voor het eerst in handen van Brugge Plus. Deze prestigieuze stoet beeldt de ‘Wapenpas van de Gouden Boom’ uit.

In het eerste deel van de stoet worden de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Vlaanderen belicht. Het tweede deel brengt de feestelijkheden rond het huwelijk van Karel de Stoute met Margareta van York tot leven.

De Praalstoet van de Gouden Boom is een betoverend spektakel met reuzen, praalwagens, dieren en 1700 kleurrijk uitgedoste figuranten. De dertiende editie die op 19 en 20 augustus 2017 uitging, trok 75.000 toeschouwers verdeeld over beide dagen. Ruim 2.000 Bruggelingen geven gestalte aan de stoet, zowel voor als achter de schermen.

De volgende uitgang staat gepland in 2022.
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Legendz

Brugge
van 31.12 tot

website

Jeremiah Persyn (Jamz), Stefaan De Croock (Strook) en Stan Slabbinck (STSJASTA) brengen de rijke Brugse geschiedenis tot leven. Legendes en oude verhalen worden in een nieuwe vorm gegoten en verbinden oud en nieuw in de stad. Legendz brengt op enkele locaties in de stad een verhaal. Een verhaal dat jongeren aantrekt door de hedendaagse vormgeving en de ouderen doet 'herinneren'.