Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken - oktober

Veeweide, Sint-Michiels
van 12.10 tot 31.10.2021Van dinsdag 12 oktober tot en met zondag 31 oktober verblijft Uitwijken in Sint-Michiels. Over de hele periode staat Uitwijken met een oude brandweerwagen in de Veeweide: dit is de bureauwagen van waaruit het Uitwijkenteam werkt en jullie graag ontmoet.

Uitwijken biedt tijdens deze periode dus niet alleen een cultureel programma aan, maar wil ook graag de buurt en haar bewoners beter leren kennen. Enkele activiteiten zijn al bekend. Zo organiseert Uitwijken in samenwerking met Plan B een kunstenroute. Bewoners en bezoekers kunnen de buurt op die manier (nòg) beter leren kennen.

Het is ook steeds mogelijk dat er op een ander moment nog een extra activiteit plaatsvindt. Dit wordt dan door het Uitwijkenteam ter plaatse en online aangekondigd.

Alle activiteiten zijn gratis. Het is niet meer nodig om te reserveren. De coronamaatregelen werden aangepast op 1 september voor kleine openlucht evenementen. Indien je iets wil bestellen aan de bar moet je wel een mondmasker dragen.

© Jasper van het GroenewoudOverzicht evenementen:

overzicht evenementen

Iedereen Klassiek

Concertgebouw en Brugse binnenstad
30.10.2021Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee op een vrolijke wolk klassieke muziek. Kom gratis proeven van Bach, Beethoven en Brugge. Wie er al eerder bij was, kan getuigen: zó vier je feest met klassieke muziek. Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en vele Brugse partners strooien hun klassieke noten kwistig uit over de hele binnenstad.

Het volledige programma zal beschikbaar zijn vanaf 11 oktober. Boek vanaf dan ook je gratis tickets.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Krikrak

4 speelplekken in de binnenstad
van 06.11 tot 07.11.2021De Brugse culturele partners slaan jaarlijks de handen in elkaar om een boeiend familiefestival samen te stellen.
Spelen staat centraal en dus worden de cultuurhuizen tijdelijk omgebouwd tot speelplekken.

Het Concertgebouw krijgt de tijdelijke naam het Rode Zoekspeelhuis, de Koninklijke Stadsschouwburg wordt het Gouden Fluweeltoneel. De Musea Brugge worden Kleurrijk Kunstenpaleis, House of Time & Raakvlak zijn omgedoopt naar Creatieve Ontdekkingsplek. Tour de Kaap vormt de verbindende route.

Meer info en tickets via de website.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Wintergloed

Brugse binnenstad
van 26.11 tot 09.01.2022Van 26 november 2021 tot 9 januari 2022 vindt Wintergloed Brugge voor de derde keer plaats. Na een jaar van ingehouden feestdrang, wordt voor deze editie alles uit de kast gehaald. Dertien lichtinstallaties strekken zich opnieuw uit over de stad, de schaatspiste en de gezellige winterbar worden een winterse hotspot en de kerstmarkt steekt in een volledig nieuw kleedje.

Meer info over alle activiteiten tijdens Wintergloed is later beschikbaar via de website van Visit Bruges.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Feest in 't Park

Minnewaterpark
25.06.2022Noteer nu al 25 juni 2022 in de agenda want dan luiden we samen de start van de zomer in met Feest in 't Park in het Minnewaterpark, waar het volop genieten wordt met muziek, dans, workshops, kinderanimatie en veel meer.

Meer info over het programma volgt later.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Cirque Plus

Grootseminarie Brugge
Juli 2022Elk jaar gooien we de poorten van het Grootseminiarie open voor Cirque Plus, een meerdaags circusfestival waar humor, acrobatie, clownerie en emotie centraal staan.

De data van Cirque Plus 2022 maken we later bekend.

(c) Jasper van het GroenewoudOverzicht evenementen:

overzicht evenementen

Film op het Strand

Strand Zeebrugge
Juli en augustus - 2022Elke donderdag in juli en augustus draaien we drie films op het strand van Zeebrugge. Om 14u en 16u speelt een kinder- en jeugdfilm en om 20u start de avondfilm.

Het programma wordt later bekend gemaakt


© Mathias Desmet

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Lichtfeest Lissewege

Lissewege Dorp
Augustus 2022Lissewege, het ‘witte’ polderdorp, wordt midden augustus nog een tikkeltje gezelliger. Een keer per jaar staat het witte dorp in het teken van het licht en daar zorgen tal van artiesten en de bewoners voor.

Data en meer info over het programma worden later bekend gemaakt.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Kookeet

Brugge
van 24.09 tot 26.09.2022Genieten, proeven van culinaire ontdekkingen, elkaar ontmoeten in een sfeervol kader: Kookeet is een culinair topevenement voor alle zintuigen. We laten jullie nog even op jullie honger zitten en maken weldra bekend wat Kookeet 2022 in petto heeft.


website

Food
gastronomie

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Reiefestival

Brugse binnenstad
Augustus 2023In 2013 werd na vijftig jaar een punt gezet achter de Reiefeesten op en rond de Brugse kanaaltjes. Vanaf 2023 komen de Reiefeesten terug. En wel met een nieuwe naam: Reiefestival. Het Reiefestival is een onderdeel van een culturele cyclus waarbij Triënnale Brugge, Gouden Boomstoet en Reiefestival elkaar afwisselen. Het concept is volledig anders: Brugge krijgt er met het nieuwe Reiefestival een kwaliteitsvol driejaarlijks festival voor podiumkunsten bij, met de focus op creatie. Het Brugse historische erfgoed blijft decor en inspiratiebron, en elke editie werken makers rond een thema. Voor de eerste editie in 2023 wordt het thema: geloof. Makers kunnen zich aanbieden na een open oproep. De deadline voor de open oproep is 30 november 2021.

De officiële data en meer info over Reiefestival 2023 volgen later.
© Jan Darthet