Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Meitoer

Brugse wijken
van 01.05 tot 31.05.2020

website

Muziek
dans
theater

In de bloeimaand stopt de Uitwijkenkaravaan in acht wijken. We maken met onze oldtimerkaravaan een minicultuurdorp in een Brugse buurt. Elke namiddag is iedereen welkom voor een portie lentezon, cultuur en heerlijke Uitwijkensfeer. Kom langs, zoek een knus plekje en geniet van gratis theater, workshops en muziek.
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Feest in 't Park

Minnewaterpark
van 27.06 tot 27.06.2020

website

Feest in ’t Park is de uitgelezen dag om het duurzaam Noord-Zuidbeleid in de kijker te zetten. De dertigste editie in 2019 trok meer dan 15.000 bezoekers. In 2020 geeft de Noord-Zuiddienst de fakkel door aan Brugge Plus. We kijken ernaar uit om het vuur brandend te houden, dus mis dit Feest niet!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Pre-Triënnale Brugge

Brugse binnenstad

website

In 2020 laten we Triënnale Brugge 2018: Liquid City | Vloeibare Stad achter ons en kijken we reikhalzend uit naar 2021, naar een nieuwe editie vol hedendaagse kunst en architectuur. Tijdens Pre-Triënnale Brugge 2020 lichten we een tip van de sluier met een reeks evenementen die ons samen laten verlangen naar meer.


(c) Iwan Baan

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Film op het Strand

Strand Zeebrugge, naast Icarus surfclub
van 02.07 tot 27.08.2020

website

Het grootste strand van de kust is elke donderdag van juli en augustus een gratis openluchtbioscoop. Om 14u start een film voor het jongere publiek. Om 16u volgt een jeugdfilm en als de zon om 20u richting zee zakt, is het tijd voor de avondfilm. Film op het Strand vind je naast de Icarus Surfclub.
© Mathias Desmet

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Circustoer

In vijf Brugse wijken
van 18.07 tot 22.07.2020

website

De Uitwijkenkaravaan zoekt in juli de gezelligheid van de Brugse wijken op en trakteert buurtbewoners vijf avonden op rij op een circusact! De circustoer is de voorbode van grote broer Cirque Plus.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Cirque Plus

Grootseminarie Brugge
van 24.07 tot 26.07.2020

website

Eén keer per jaar zwaaien de poorten van het Grootseminarie open voor Cirque Plus! Humor, acrobatie, spektakel, emotie en heel veel sfeer lopen als een rode draad door dit gratis circusfestival. Binnen –en buitenlandse artiesten palmen drie dagen lang de meest gastvrije tuin van Brugge in en brengen circus van de bovenste plank.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Lichtfeest Lissewege

Lissewege Dorp
van 21.08 tot 22.08.2020

website

Eén keer per jaar zetten artiesten en inwoners Lissewege helemaal in het licht. Muziek, installaties met vuur, licht- en videokunst en straattheater zorgen voor een gezellige en feeërieke sfeer langs het schilderachtige parcours. Iedereen is doorlopend welkom tussen 21u en 23u30.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Septembertoer

In vier Brugse wijken
van 03.09 tot 29.09.2020

website

Uitwijken brengt cultuur tot in de voortuin van de Brugse buurtbewoners.

De Uitwijken-oldtimerkaravaan houdt vier dagen halt in één wijk en nodigt jullie uit om samen van een super gevarieerd programma voor alle leeftijden te genieten!

Het Uitwijkenprogramma is volledig gratis. Uitwijken beleef je nooit alleen. Kom langs, proef van het programma en ontmoet vertrouwde gezichten of maak kennis met nieuwe buurten. De koffie staat altijd klaar!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Kookeet

Grootseminarie Brugge
van 26.09 tot 28.09.2020

website

Culinair eet- en belevingsparcours

KOOKEET is al negen jaar de hoogmis voor foodies. In 2020 verrassen we met een parcours van zintuiglijke eetbelevingen waar chefs en voedingsproducenten hun verhalen brengen. Zij maken hun passie voelbaar en nemen je actief mee in hun creativiteit: koken, stoven, stomen, braden, bakken, smoren, grillen… gebeurt ter plaatse, in verschillende sferen.

KOOKEET stimuleert ook ontmoetingen en activeert verbindingen. We werken nauw samen met de Brugse hotelscholen, Spermalie en Ter Groene Poorte, en creëren een doorlopend platform waar chefs, producenten, docenten en leerlingen kennis delen.

KOOKEET sensibiliseert rond bewust consumeren en de korte keten en laat de eigen ecologische voetafdruk verder dalen.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Iedereen Klassiek

Concertgebouw en Brugse binnenstad
31.10.2020

website

Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee op een vrolijke wolk klassieke muziek. Kom gratis proeven van Bach, Beethoven en Brugge. Wie er al eerder bij was, kan getuigen: zó vier je feest met klassieke muziek. Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en vele Brugse partners strooien hun klassieke noten kwistig uit over de hele binnenstad.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

KRIKRAK

Brugse binnenstad
van 07.11 tot 08.11.2020

website

Samen met de Brugse cultuurhuizen slaan we de handen in elkaar voor een leuk familiefestival. Zij verwelkomen tijdens de herfstvakantie groot en klein: Cinema Lumière, Mooov, Concertgebouw Brugge, Cultuurcentrum Brugge, KAAP, Musea Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, House of Time, JEF en Raakvlak.
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Wintertoer

Brugse wijken

website

Vurig straattheater in vijf Brugse wijken
In januari trekt de wintertoer met een hartverwarmende avondvoorstelling naar vijf Brugse wijken. Aan onze barwagen kun je nadien genieten van een drankje en even napraten. 


© Kris Blomme

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Gouden Boomstoet

Brugse binnenstad
2022

stoet
geschiedenis

De Gouden Boomstoet gaat vijfjaarlijks uit sinds 1958. In 2017 was de organisatie voor het eerst in handen van Brugge Plus. Deze prestigieuze stoet beeldt de ‘Wapenpas van de Gouden Boom’ uit.

In het eerste deel van de stoet worden de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Vlaanderen belicht. Het tweede deel brengt de feestelijkheden rond het huwelijk van Karel de Stoute met Margareta van York tot leven.

De Praalstoet van de Gouden Boom is een betoverend spektakel met reuzen, praalwagens, dieren en 1700 kleurrijk uitgedoste figuranten. De dertiende editie die op 19 en 20 augustus 2017 uitging, trok 75.000 toeschouwers verdeeld over beide dagen. Ruim 2.000 Bruggelingen geven gestalte aan de stoet, zowel voor als achter de schermen.

De volgende uitgang staat gepland in 2022.
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Legendz

Brugge
van 31.12 tot

website

Jeremiah Persyn (Jamz), Stefaan De Croock (Strook) en Stan Slabbinck (STSJASTA) brengen de rijke Brugse geschiedenis tot leven. Legendes en oude verhalen worden in een nieuwe vorm gegoten en verbinden oud en nieuw in de stad. Legendz brengt op enkele locaties in de stad een verhaal. Een verhaal dat jongeren aantrekt door de hedendaagse vormgeving en de ouderen doet 'herinneren'.