10.07.2020

Missie van Brugge Plus

Levendige en leefbare stad

Brugge Plus maakt van Brugge mee een bruisende, levendige en leefbare cultuurstad waar iedereen zich goed voelt en meetelt. Op een kwaliteitsvolle manier brengen we in opdracht van de stad Brugge cultuur naar alle bewoners en bezoekers, in een gastvrije sfeer en met oog voor duurzaamheid. Samen genieten van cultuur brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt vaak voor verrassende ontmoetingen. Iedereen is steeds van harte welkom om te participeren aan een gevarieerd en levendig cultuuraanbod, waar we met veel plezier onze schouders onder zetten.

Evenementen

Het hele jaar door organiseert Brugge Plus een rist evenementen voor groot en klein, bewoners en bezoekers, in het centrum en de stadswijken. De meeste evenementen zijn gratis en in openlucht. Deuren, poorten, wagens, tenten … we zetten ze wagenwijd open voor iedereen. De evenementen gaan van muziek en circus tot hedendaagse kunst: zo sieren Feest in ’t Park, Uitwijken, Film op het Strand, Cirque Plus, Lichtfeest Lissewege, Reiefestival, Iedereen Klassiek, Krikrak, Wintergloed, Gouden Boomstoet en Triënnale Brugge onze evenementenkalender.

Verbinder en coördinator

Brugge Plus is een verbinder en coördinator in het Brugse culturele en educatieve veld. We nemen het voortouw bij initiatieven voor cultuurcommunicatie en -educatie, organiseren overleg met de culturele partners en betrokken stadsdiensten, en werken mee aan de informatieverspreiding over het culturele aanbod in de stad. Jongeren bieden we alle kansen om actief te participeren aan cultuur. Via het online contentplatform 'Jong Volk' wil Brugge Plus jongeren een stem geven, hen laten meewerken aan hun plek in de stad zodat Brugge voor hen aantrekkelijker wordt. Brugge Plus coördineert met haar werking ‘Brugge Studentenstad’ ook het overleg tussen de Brugse hogescholen zodat studenten hier de tijd van hun leven kunnen doorbrengen. Met alle nodige faciliteiten om aangenaam te studeren, te wonen, zich te verplaatsen en te ontspannen.

In&Uit - Cultuurtoeristisch onthaal

Om het grote culturele aanbod vlot toegankelijk te maken verzorgt Brugge Plus het cultuurtoeristische onthaal in Brugge en de ticketverkoop voor culturele evenementen. Dat doen we via In&Uit Brugge, het centrale info- en ticketpunt voor toerisme en cultuur, en de tweetalige website www.ticketsbrugge.be.

Kortom, Brugge Plus verbindt, nodigt uit, organiseert, bundelt krachten en is er voor iedereen die zich door de stad wil laten omarmen en verrassen.