• Vel tegen Vel
  • Vel tegen Vel 2007 - 2008
slider title

Het Jeugdfilmfestival (BO)
De leerlingen kregen een exclusieve première van een film uit het festivalprogramma. Zo deden ze inspiratie op voor een zelfgemaakte soundtrack. Ze namen de geluiden op voor een stuk stille film. Daarmee verdienden ze nog maar eens een vrijkaartje voor het festival, dat dit jaar zijn 10de verjaardag vierde tijdens de krokusvakantie!

timing : filmvoorstelling, workshop van anderhalve dag en toonmoment in januari-februari
deelnemers : het 5de leerjaar van de Vrije Basisschool - Sint-Jozefinstituut, het 5de leerjaar A en B van de Vrije Basisschool van het Sint-Lodewijkscollege uit de Doornstraat.

Bekijk hier de foto's 

Cinema Novo (BO)
Met als hoogtepunt de filmvoorstelling 'Azur en Asmar' verkenden de leerlingen de sprookjeswereld uit het Midden-Oosten. Ze vergeleken die met de Westerse verhalen en ontdekten heel wat gelijkenissen tussen de twee culturen. Ze bestudeerden de schitterende architectuur, de kleurige gewaden en fantastische landschappen en selecteerden uit deze beeldenpracht het decor en de personages voor hun eigen animatiefilm.

timing : 3 workshops van 2 uur en een toonmoment met filmvoorstelling in februari-maart
deelnemers : het 3de leerjaar A en B van de Vrije Basisschool van het Sint-Lodewijkscollege uit de Gerard-Davidstraat en het 4de leerjaar A en B van de Vrije Basisschool van het Sint-Lodewijkscollege uit de Gistelse Steenweg.

Bekijk hier de foto's
Bekijk hier hun animatiefilmpje

Concertgebouw Brugge (BO)
Net zoals de Chinese componist Tan Dun maken de kinderen muziek met water en papier. Ze voegen daar wat bewegingstheater aan toe en werken zelf een performance uit. Die mochten ze opvoeren tijdens de Opendeurdag van het Concertgebouw. Om daarna de Concerto's voor water en papier van Tan Dun zelf te gaan beluisteren.

timing : 5 workshops van 2 uur en een toonmoment met concert
deelnemers : het 4de leerjaar van de Vrije Lagere School Sint-Leo, het 5de leerjaar A en B van de Vrije Basisschool Het Palet.

Bekijk hier de foto's

De Werf (SO)
De leerlingen bezochten De Werf en de repetitieruimtes in De Groenplaats, op zoek naar wat theater voor hen kan betekenen. Ze namen een kijkje achter de schermen en bekeken de theatervoorstelling 'Soeur Sourire'.
Met al deze indrukken gingen ze zelf aan de slag. Het werd vooral uitproberen en experimenteren om zo de theaterwereld van binnenuit te leren kennen.

timing : 4 workshops van 2 uur en een theatervoorstelling
deelnemers : het 5 Verzorgende 1 en 2 van het Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart Instituut - afdeling Spes Nostra

Bekijk hier de foto's
Bekijk hier de video-opname van het toonmoment