• Urban Art Festival Brugge 2016
  • Urban Art Festival Brugge 2016
slider title

URB focust een week lang op ‘grootstad’ Brugge en de creativiteit die binnen een stedelijke context broeit. De Entrepot-site wordt dé hotspot voor creatieve stadsexploten met tal van urban events, street art interventions, ateliers, concerten, interventies, een coole bar en dito keuken, en... feest.

Met URB zet het Entrepot zes dagen lang de Brugse urban community in de spotlight. Een platform voor de lokale creatieve scene, los van genres, hokjes en organisaties. Op het programma staan concertjes, film en babbels. Foodies kunnen 's avonds aanschuiven in de URB-volkskeuken.  Ander lekkers op het urban menu: een SATELLIET-concert ism De Werf (curated by Lander Gyselinck), een Poetry Slam, een Hack The City talk, een docu van KapOw met live soundtrack en een concert van Big Whoop. 

Schaaf je skills bij in de URB-ateliers. Bouw mee aan urban furniture, ontdek de basis van plant based baking, leer vliegen met een drone, volg urban fusion dance of dompel je onder in het fotografieatelier of het zeefdrukatelier.

En verder nog een platenbeurs, de street art jam ‘I Love Stiften’, party time met HEY YA! #2, en zondag Ronde van Vlaanderen-dag. Verwacht je ook aan onaangekondigde interventies, live radio, street art en video mapping in en rond Het Entrepot. Want net als een stad is URB in constante evolutie.


Praktisch
Dinsdag 29 maart tot en met zondag 3 april, telkens van 14u tot 00u 
Locatie: site Entrepot, Binnenweg 4  

URB is een organisatie van Het Entrepot, DAMP OORD en Brugge Plus. Met medewerking van de buren uit Sint-Jozef en Sint-Pieters.