Brugge Plus

  • Uitzomeren2017
  • Uitzomeren2017
slider title

We sluiten de zomer af met een gezellig eindezomerfeestje in het sfeervolle Sebrechtspark. Op het programma staat een mix van film, muziek en straattheater.

PRAKTISCH 

Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus
Gratis
Sebrechtspark, ingang via Oude Zak, 8000 Brugge

PROGRAMMA 

VRIJDAG 25 AUGUSTUS

vanaf 20u: Zomerbar

om 21u30: Film - The Red Turtle (6+) - FR/JP/BE, 2016 - 80'

Een drenkeling spoelt aan op een onbewoond eiland in het midden van de oceaan. De man wil ontsnappen en bouwt het ene vlot na het andere. Een gigantische rode schildpad denkt daar anders over en beukt het even vaak tot splinters. De mysterieuze schildpad verandert zijn leven voorgoed. The Red Turtle is de eerste lange animatiefilm van Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit. Het is bovendien de eerste film die de legendarische Japanse Studio Ghibli produceert van een regisseur die niet tot hun eigen stal behoort. 

''

ZATERDAG 26 AUGUSTUS

vanaf 20u: Zomerbar

om 21u30: Film - Demain Tout Commence (9+) - FR, 2016 - 118'

Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan komt Kristin terug op de proppen... Een parel van een film die jong en oud zal beroeren. 

''

ZONDAG 27 AUGUSTUS

Vanaf 13u: zomerbar

Bandido - Productions en Zonen (doorlopend)

''

Bandido is een muziekfestival met bandjes van allerhande slag.
Van metal tot opera, van kleinkunst tot boysband, van BaarmoederRock tot Tintenkiller,
van Nonkel Daddy's Country Band tot DJ Deure, met meet and greets, festivalcamping, danscoaching
en de singer-songwriter-tent alwaar elke bezoeker zijn showbizzcarrière kan starten. 

www.productionsenzonen.be

The Great Escape - Marvelous Adventures Group (’40)

''

Alles draait om twee personages: de ontsnappingskunstenaar en zijn assistent. De wisselwerking tussen de perfectionistische boeienkoning en zijn nonchalante hulpje zorgt voor gevaarlijke en grappige situaties. Het decor bestaat uit een aanhangwagen waarop een aquarium is geïnstalleerd. Rond het aquarium bevindt zich een metalen frame dat dienst doet als hangbrug. Als dat maar goed komt.

www.marvelousadventuresgroup.com

Ami 6 mobiel - Exoot (30’)

''

De jongste creatie van de Nederlandse ontwerper, decorbouwer en straatfenomeen Tristan Kruithof belooft het publiek met verstomming te slaan.
De kleine Citroën-auto kan tot twee meter hoog vliegen en eenmaal boven, de deuren openklappen…  Een act vol glinsteroogjes en open mondjes! Ami 6 is helemaal in de ban van het publiek en gaat als levende bolide in interactie met jou!

www.ami6.nl

Tetra Town – Restvorm (doorlopend)

''

Welkom in Tetra Town, een gerecycleerde wereld voor alle leeftijden waar alles gemaakt is of wordt van lege drankverpakkingen. Neem plaats op het Tetraterras en luister naar countrymuziek vanuit een kleurrijke drankverpakkingenstrandstoel en dito parasol. Wil je een pet of ander hoofddeksel uit tetra? Doe dan mee aan de workshop. Brik je mee?

restvorm.nl/tetratown/index.html  

Het Vlooienkabinet – Het Kabinet (doorlopend)

''

Honden, katten, ratten en andere pluizige dieren en mensen werden verlost van hun kriebelende bewoners. Het springende ongedierte werd door een deskundig team van vlooienmenners pincetgewijs in een vlooiencircus opgesloten. Werp een muntje van 5 cent in de automaat en laat je verrassen door de grootsheid van de vlo. Met grote trots presenteren wij jou de kleinste artiesten ter wereld. 

hetkabinet.net/hetvlooienkabinet/index.html 

Cinema Roulotte - PikzPalace (doorlopend)

''

Rond hun kleine, rijdende cinema ontvangt het zonderlinge echtpaar Roulotte, samen met hun hulpje Igor, de gasten. De drie acteurs treden in hun eerste film op als volleerde acrobaten. Dan volgt een verrassende pauze én de hoofdfilm die voor de nodige verwarring zorgt...
Het wordt een explosief spektakel met een flinke dosis humor.
Elke voorstelling duurt ongeveer twaalf minuten, rond de cinema is er doorlopend animatie. 

www.pikzpalace.be/nl/overzicht/cinema-roulotte/ 

Tutti Canti - Bernard Massuir (30’)

''

Bernard Massuir is de hoofdrolspeler in zijn eigen onemanshow.  Het arsenaal aan geluiden die deze stemkunstenaar kan produceren doet menig mond openvallen. Deze artiest is van alle markten thuis: clown, cabaretier, zanger, maker van geluiden en nog veel meer. Hij draait in het rond, springt op en neer en maakt met zijn zelf geproduceerde geluiden prachtige nummers die je aan allerlei verschillende muziekgenres doen denken. Een hartelijke show voor jong en jonger.

www.bernardmassuir.be

Lucien Z – Kompagnie Ofwel

''

Lucien is geboren in Werken, West-Vlaanderen, en heeft zijn hele leven hard gewroet. Hij behaalde zijn grootste successen als signalisatieman in heel België. Tot z’n grote spijt werd ook deze job volledig geautomatiseerd. Naast een gefundeerde en structureel opgebouwde mening houdt Lucien ook van een gewone of grappige babbel met mensen als jij en ik. Het is ongelooflijk welke magische capaciteiten Lucien heeft om mensen te entertainen en dingen te laten doen waartoe ze zichzelf niet in staat achtten.

www.lucienz.be 

Nowhere Men - Tom Roos (WurreWurre) en Rudi Galindo (Teatro Pachuco)  (30’)

''

Op de weg naar nergens zoeken twee mannen beschutting. Hun hele wereld in zeven valiezen. Kalm, scherp en subliem tekenen ze hun “mens zijn” met pathos, integriteit en humor. Humor die het hart raakt en de geest beroert. Nowhere Men is een woordeloze voorstelling voor jong en oud. 

Installatie

Rode Aarde – Cie Puurlain (doorlopend)

'' 
Boven op een grote bol ontstaat langzaam een nieuwe wereld. Een droomplek met glooiende heuvels, grillige bergen, borrelende bronnen, veilige havens en wilde wouden. Iedereen die wil meespelen, boetseert uit gele, zwarte, witte en rode klei aan een wereld vol verrassingen en mooie momenten. 

www.puurlain.com/creations/rode-aarde-terre-rouge/ 

CirQmatiQue Super3000 - CirQ

''
In 1982 ontwikkelden DDR-ingenieurs de eerste volautomatische kindverbetermachine. Ouders schuiven hun liefste mormel, in de ene kant van de machine en aan de andere kant komt er een perfect kind uit. Deze act schminkt kinderen in niet-stereotype dingen zoals eenhoorns, smurfen, slimmeriken etc. Dit is grimeren 2.0. 

Programma onder voorbehoud van wijzigingen!