• Uitzomeren 2015
  • Uitzomeren 2015
slider title

We breien nog een lange staart aan het laatste vakantieweekend met een eindezomerfeestje in het kleine maar gezellige Sebrechtspark. In samenwerking met Cinema Lumière presenteren we van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus een mix van film, muziek en straattheater.

Op vrijdag- (28 augustus) en zaterdagavond (29 augustus) kiest Cinema Lumière de films uit voor een filmavondje in openlucht. Op zondag (30 augustus) zwaaien we de zomer uit met een portie straattheater en muziek. Onder meer een openluchtzwembad in een oude Volkswagen, twee gekke levende robots, voorstellingen van Productions en Zonen, De Wenkbrauwerij, Zirk Theatre en een knallend slotconcert van De Piepkes met Roland, Sioen en Pieter-Jan Desmet!

Op zondagmiddag is iedereen welkom van 11u tot 18u om naar hartenlust te picknicken. Aan de zomerbar wordt voor de nodige verfrissing gezorgd. Het volledige programma vind je onderaan de pagina. Het einde van de zomer was nog nooit zo zomers! 

PRAKTISCH 

Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus.
Sebrechtspark, ingang via Oude Zak.
Gratis toegang

PROGRAMMA

Vrijdag 28 augustus

Vanaf 20u: zomerbar

Om 21u30: Film - The Young and Prodigious T.S. Spivet (12+) - Frankrijk, 2013 - 105'

''

T.S. Spivet woont op een ranch in Montana samen met zijn familie. T.S. is een wonderkind met een passie voor cartografie en wetenschappelijke uitvindingen. Op een dag krijgt hij te horen dat hij de winnaar van een zeer prestigieuze prijs is voor zijn ontdekking van een machine die uit zichzelf blijft bewegen. Het tienjarige wonderkind T.S. Spivet verlaat de ranch van zijn ouders in Montana en gaat alleen op pad richting Washington D.C., waar hij zijn prijs van het Smithsonian Instituut mag ontvangen als beloning voor zijn mysterieuze uitvinding.


Zaterdag 29 augustus

Vanaf 20u:  Zomerbar

Voorstelling Circo Ripopolo - A Rovescio

''

De goedgelovige Giancarlo, bij wie je een ticket moet reserveren, ontvangt het publiek met open armen. Maar helaas... organisatie is niet zijn sterkste kant, wat uiteraard tot benarde situaties leidt. Gabriële, de andere stalknecht, moet zijn vindingrijkheid dan maar inschakelen om de voorstelling te redden. Terwijl artiesten in de tent hun nummer opvoeren, worden de bezoekers bondgenoten van Giancarlo & Gabriële. Ze ontdekken onbekende aspecten van het Circus, beleven mooie momenten, delen vertrouwelijke informatie en worden onvoorwaardelijk aan elkaar verbonden.
A Rovescio is een voorstelling waar stilte niet geschuwd wordt en waar pittige en poëtische momenten worden afgewisseld door onverwachte en steeds weer opflakkerende humor. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Opgelet: beperkte capaciteit van het Ripopolo- tentje. Reserveer nu al je tickets voor de gratis voorstelling op za 29 aug om 20u en zo 30 aug om 13u30 en 17u. Snel zijn is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt. Reserveren is mogelijk via info@bruggeplus.be tot vrijdag 28/08 om 16u. De dag zelf kan uiteraard ook nog aan de tent van Ripopolo. Maar vol=vol. www.circoripopolo.be

Om 21u30: Film - When Marnie was there (4+) - Japan, 2014 – 105'

''

Anna verliest op jonge leeftijd haar ouders en groeit op in een pleeggezin. Om gezondheidsredenen stuurt haar pleegmoeder haar naar de Oiwa's, die in een dorpje aan zee in het noorden van Japan wonen. Het wordt voor Anna een zomer vol avonturen, dat begint met de ontdekking van een groot verlaten huis midden in het moeras. Daar ontmoet Anna haar eerste vriendinnetje; de mysterieuze Marnie. De twee ontwikkelen een innige vriendschap, het lijkt er zelfs op dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten. Japanse animatiefilm


Zondag 30 augustus

Circo Ripopolo - A Rovescio
Om 13u30 en 17u 

''

De goedgelovige Giancarlo, bij wie je een ticket moet reserveren, ontvangt het publiek met open armen. Maar helaas... organisatie is niet zijn sterkste kant, wat uiteraard tot benarde situaties leidt. Gabriële, de andere stalknecht, moet zijn vindingrijkheid dan maar inschakelen om de voorstelling te redden. Terwijl artiesten in de tent hun nummer opvoeren, worden de bezoekers bondgenoten van Giancarlo & Gabriële. Ze ontdekken onbekende aspecten van het Circus, beleven mooie momenten, delen vertrouwelijke informatie en worden onvoorwaardelijk aan elkaar verbonden.
A Rovescio is een voorstelling waar stilte niet geschuwd wordt en waar pittige en poëtische momenten worden afgewisseld door onverwachte en steeds weer opflakkerende humor.

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Opgelet: beperkte capaciteit van het Ripopolo- tentje. Reserveer nu al je tickets voor de gratis voorstelling op za 29 aug om 20u en zo 30 aug om 13u30 en 17u. Snel zijn is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt. Reserveren is mogelijk via info@bruggeplus.be tot vrijdag 28/08 om 16u. De dag zelf kan uiteraard ook nog aan de tent van Ripopolo. Maar vol=vol.

www.circoripopolo.be

Productions en Zonen – Opera De Liefde
Om 13u

‘Liefde is een wilde vogel, die zich niet laat temmen’ (Citaat uit Carmen van Georges Bizet) Onzin! Wij scheppen duidelijkheid, wij temmen de liefde voor u. En dat via opera en therapie. Deze voorstelling kan en zal uw leven veranderen! Spel: Wouter Verdegem en Louise Kuyvenhoven (sopraan).

De Wenkbrauwerij - INFO*MATIC
Om 13u, 15u en 17u

''

Deze bemande automaten geven je informatie op maat en zoveel meer, of net niet. Jij maakt een keuze en zij gaan voor je aan de slag met grote precisie en vakmanschap. Of de informatie heel accuraat en verhelderend zal zijn, kunnen we niet beloven... Een voorstelling waarbij geen wenkbrauw onbewogen blijft.
www.dewenkbrauwerij.be

Bolwerk – Carpool
Van 13u tot 18u

''

Breng dit jaar zeker je zwemgerief mee naar Uitzomeren. En nee, we zeveren niet. Carpool is een zwembad zoals u er nog nooit eerder één zag. Een oude Volkswagen kever die omgebouwd is tot een openluchtzwembad eerste klas, compleet met omkleedruimte, duikbrillen, zwembandjes en badeendjes. Bovendien wordt dit zwembad ook nog eens aangenaam op temperatuur gebracht door een ingenieus systeem met een klassiek houtkacheltje en een hoop waterleidingen. Zwemmen maar! 
www.bolwerk.be

Le Grand Manitou – KluG
Van 13u tot 18u

''

Twee veelzeggende ogen verscholen achter twee plastieken oogleden, een uitgesproken mond en een vierkant hoofd dat wiebelt op een robotlichaam met twee wielen. KluG is een zelfstandig mechanisch wezen dat doelloos ronddwaalt op zoek naar nieuwe vrienden en telkens opnieuw een wereld ontdekt die hem vreemd is.
Stilte is de eerste expressie van het wezentje, samen met zijn speciale mimiek en interactie met het publiek. Bereid je voor op een unieke en onverwachte kennismaking met het metalen mannetje die vreemde en leuke reacties uitlokt.
www.klug.fr

Gijs Van Bon - Blom
Van 13u tot 18u

''

Terwijl hij traag achteruitrijdt, tekent zandmachine 'Blom' prachtige kunstwerkjes op straat. Uit zijn lange arm stroomt zand waarmee hij de straat versiert in een breed bloementapijt, een slinger van klimop of een wolk van hartjes. Kleine emmertjes gekleurd zand worden naast de tekening geplaatst zodat iedereen de tekening verder kan inkleuren of een persoonlijke toets kan toevoegen.
De tekeningen blijven op de straat staan tot ze vergaan door mens, natuur of tijd en er alleen nog een herinnering rest.
www.gijsvanbon.nl

Teatr Klonz – Don Quichot
Om 13u en 17u

''

Twee oude vrienden komen per toeval in een grote lege ruimte waar een publiek op hen zit te wachten. Ze besluiten om samen Don Quichot te spelen. Voor de ogen van het publiek beginnen ze het decor te bouwen, maar dat is niet zo gemakkelijk. Het decor heeft namelijk de neiging om zijn eigen leven te leiden en maakt hen zo helemaal belachelijk. Ondanks de vele tegenwerkingen slagen de vrienden er toch in om als stoere ridders te vechten tegen onrechtvaardigheid en zo beleven ze heldhaftige en romantische avonturen.
Don Quichot is een grappige visuele familievoorstelling voor een jong publiek van 6 tot 88 jaar.

Zirk Theatre - Clouds/Nuages
Om 13u50 en 17u50

Zirk

Maak kennis met meneer Nubés, een vreemd en verrassend mannetje zoals u er nog nooit een ontmoette. Hij is half gek, zeer chagrijnig en misschien ook wel een tikkeltje fenomenaal. Uit zijn hoopje rommel, dat hij zijn ‘huis op wielen’ noemt, verschijnt een machine die wolken produceert. Het is eigenlijk een suikerspinmachine. Meneer Nubés waant zich een halfgod, een verzamelaar van wolken en een beeldhouwer van stoom.

Net als een enthousiaste orkestleider, roept hij stormen op, oogst hij damp uit de hemel en als bij wonder laat hij ze verschijnen voor uw ogen. Is hij volledig gek of is de held in het bezit van buitengewone capaciteiten?
Dit verhaal is grappig, ontroerend, vol emotie, en verwijst naar Quasimodo, Fellini en het circus uit de goede oude tijd.
www.zirktheatre.be

De Piepkes - Hoeraar!
Slotconcert om 18u00

De Piepkes

We sluiten de zondag af met het muzikale project “Hoeraar!” van de Piepkes, met Frederik Sioen, Roland Van Campenhout en Pieter-Jan De Smet. Gewapend met Nederlandstalige liedjes uit eigen knapzak en een mond vol hart bezingen zij de wereld vanuit hun kinderlijke verbeelding.
www.depiepkes.be