• Uitwijken
  • Uitwijken
slider title

Uitwijken – Cultuur op toer in de wijken

Genieten van theater, ontbijtcinema, concertjes en verschillende Belgische en internationale circusacts, jezelf of je buren herkennen op de foto’s van het project Properen Hof, een taart maken voor de taartenwedstrijd, deelnemen aan de juwelenworkshop, samen met onze kok soep bereiden, je favoriete Club-Cerclemoment vertellen aan de ‘derbybabbelbox’ of gewoon gezellig wat zitten kletsen met vrienden of familie, het kan allemaal in september tijdens het tweedaags programma van Uitwijken.

Belangrijk : via het tabblad 'workshops', blijf je op de hoogte van de workshops waarvoor nog kan ingeschreven worden.  Het volledige en gedetailleerde programma van Uitwijken kan je hier downloaden.

Waar en wanneer

vr 6, za 7 en zo 8 september: grasplein Legeweg (Koude Keuken), Sint-Andries
vr 13, za 14 en zo 15 september: grasveld Sint-Michielslaan thv Sint-Godelievekerk, Sint-Michiels
vr 20, za 21 en zo 22 september: grasveld Zandtiende, Assebroek
vr 27, za 28 en zo 29 september: speelplein Petegemstraat - Hofdamestraat, Sint-Kruis 

Telkens op vrijdag van 19u tot 21u, zaterdag van 14u tot 01u en zondag van 9u30 tot 18u.
Uitwijken is gratis en voor alle leeftijden.

Je kan Uitwijken ook volgen op Facebook.

bekijk hier de foto's van:

fotoproject "properen hof" (C) Fien Cools
Uitwijken in Sint-Andries
Uitwijken in Sint-Michiels
Uitwijken de openingsavond in Assebroek

foto's (C) Eddy Maus en Kathleen Demey

 

De Uittesters brachten ook een bezoek aan Uitwijken!

Uitwijken: waar en wanneer 

vr 6, za 7 en zo 8 september: grasplein Legeweg (Koude Keuken), Sint-Andries
vr 13, za 14 en zo 15 september: grasveld Sint-Michielslaan thv Sint-Godelievekerk, Sint-Michiels
vr 20, za 21 en zo 22 september: grasveld Zandtiende, Assebroek
vr 27, za 28 en zo 29 september: speelplein Petegemstraat - Hofdamestraat, Sint-Kruis 

Telkens op vrijdag van 19u tot 21u, zaterdag van 14u30 tot 01u en zondag van 9u30 tot 18u. 
Uitwijken is gratis en voor alle leeftijden. 

Woensdag Welkomstavond

De Uitwijkenkaravaan komt telkens op woensdag aan in de wijk. Onze aankomst in elk van de vier wijken vieren we met Woensdag Welkomstavond, een feestelijk openingsmoment dat telkens op woensdagavond op de locatie plaatsvindt. We knippen het lint door en bieden een glaasje en een hapje aan. Iedereen welkom! In Sint-Andries combineren we Woensdag Welkomstavond met de opening van de foto-expo Properen Hof.

WAAR & WANNEER?
In Sint-Andries op woensdag 4 september, in Sint-Michiels op woensdag 11 september, in Assebroek op woensdag 18 september en in Sint-Kruis op woensdag 25 september, telkens om 19u

Vrijdagavondprogramma 

Op vrijdagavond kan je al deelnemen aan het openluchtspel mölkky (19u) en luisteren naar een verhaal over de gevolgen van het eten van een boterham met confituur (20u30).

Het volledige en gedetailleerde programma van uitwijken lees je hier. Je kan Uitwijken ook volgen op Facebook.


ALLE WORKSHOPS WAARVOOR OP VOORHAND DIENT INGESCHREVEN TE WORDEN,
ZIJN VOLZET.

Tijdens Uitwijken zijn er vijf workshops waarvoor je vooraf moet inschrijven. Op deze pagina houden we je op de hoogte welke workshops reeds volzet zijn. Inschrijven doe je via info@bruggeplus.be of bellen naar 050 44 20 02. Zolang de worshops niet volzet zijn, kan je ook tijdens het Uitwijkenweekend inschrijven voor de workshops. Meer info over de workshops lees je in het programmakrantje dat je hier kan downloaden.

BUURTENSOEP

Koken is meer dan het louter samenbrengen van ‘smakelijke’ en gezonde ingrediënten of het louter uitvoeren van een ‘goed’ recept. Koken is ook meer dan het toepassen van een bepaalde techniek. Via het koken hebben we de mogelijkheid om te scheppen, te vormen, te creëren, te verbinden en iets toe te voegen aan de ingrediënten. Tijdens de workshop ‘buurtensoep’ gaan we samen met de beschikbare seizoensgroenten en kruiden aan de slag. We werken met ideeën vanuit de vegetarische keuken en gaan samen met de deelnemers vormgeven aan een passende seizoenssoep en zelfgemaakte chapati’s met vers gemalen speltmeel.
Mensen die groenten willen schenken voor de buurtensoep kunnen dat elke zaterdag tot 17u. In samenwerking met Peter Vandermeersch van vegetarische kookschool De Zonnekeuken.

Vooraf inschrijven hoeft niet. 

WAAR & WANNEER?
In alle wijken, telkens op zaterdag vanaf 17u.

TAARTENWORKSHOP - KINDEREN

Wil je weten hoe je een cupcake omtovert tot een kleurrijk kunstwerkje? De mensen van Het Taartenateljee tonen je hoe het moet. Elke deelnemer krijgt twee cupcakes om mee aan de slag te gaan. Op het einde van de workshop mag je één cupcake meenemen, het tweede gaat naar onze Taartentafel. In samenwerking met Het Taartenateljee. Voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. 

Vooraf inschrijven is nodig via info@bruggeplus.be of 050/44 20 02.

WAAR & WANNEER?
In alle wijken, telkens op zondag om 9u30 en om 10u30. De workshops om 9u30 en om 10u30 in Sint-Kruis zijn volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.

TAARTENWORKSHOP - VOLWASSENEN

Tijdens deze namiddagvullende workshop leer je een biscuittaart decoreren. Verschillende basistechnieken komen aan bod. Het door jou versierde exemplaar krijgt een plaatsje op onze Taartentafel. In samenwerking met Het Taartenateljee. Voor iedereen vanaf 14 jaar.

Vooraf inschrijven is nodig via info@bruggeplus.be of 050/44 20 02.

WAAR & WANNEER?
In alle wijken, telkens op zondag van 13u30 tot 16u15. De workshop in Sint-Kruis is volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.

WORKSHOP RECYCLAGEJUWEELTJES

Heb je zin om unieke juweeltjes te maken? Dan is dit de geknipte workshop. Wat dacht je van grappige of poëtische oorbellen met bijpassende broche of ring? Of heb je liever een sleutelhanger? Mia Nollet helpt je op weg. Het basismateriaal is een mooie afbeelding of tekst uit een tijdschrift, een oud boek. Met oude postzegels lukt het ook. Alle stijlen zijn mogelijk, zelfs design! In samenwerking met Mia Nollet en Openbare Bibliotheek Brugge. Voor iedereen vanaf 9 jaar. 

Vooraf inschrijven is nodig via info@bruggeplus.be of 050/44 20 02.

WAAR & WANNEER?
In Sint-Andries op zondag 8 september en in Assebroek op zondag 22 september, telkens om 11u en om 11.45u. De workshops in Assebroek om 11u en om 11u45 zijn volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.

WORKSHOP BASCULE

De workshop bascule leert je de basisprincipes van hoe je kunt springen op een wipplank. Per beurt zijn er twee deelnemers die elkaar vanaf een uiteinde van de plank de lucht in lanceren. Ervaring of voorkennis is niet vereist. Wel nodig zijn een behoorlijke conditie en wat lef. In samenwerking met circusatelier Woesh. Voor iedereen vanaf 14 jaar.

Vooraf inschrijven hoeft niet. 

WAAR & WANNEER?
In alle wijken, telkens op zondag van 14u tot 17u.

WORKSHOP CIRCUSTECHNIEKEN

Open pisteTijdens de ‘Open piste’ van circusatelier Woesh kan je volgens je eigen tempo en interesse kennismaken met verscheidene circustechnieken. Op een grote bal of een ton lopen. Je evenwicht bewaren op een rolla bolla. Jongleren met balletjes. Een devilstick of een diabolo in de lucht houden. Proef naar believen van deze en nog een aantal andere technieken. De circusdocenten brengen je graag de eerste stappen bij. In samenwerking met circusatelier Woesh. Voor alle leeftijden.

Vooraf inschrijven hoeft niet.

WAAR & WANNEER?

In alle wijken, telkens op zondag van 14u tot 17u.

BISTRO Soupe de Foudre

Elke zaterdag om 18u15 wordt de Uitwijkenpiste omgetoverd in bistro Soupe de Foudre. Zoek een plaatsje aan één van de tafels en onze soepbedieners Siel en Fie zorgen voor de rest. Zij brengen met stijlen souplesse een kop Buurtensoep tot aan jouw stoel. Waarna je het resultaat van de workshop gratis en op eigen tempo kan savoureren. Soep en livemuziek, wij vinden het geen vreemde combinatie. Daarom staat er iedere zaterdag een muziekgroep in onze bistro die de aangenamesfeer compleet mag maken.

In de programmabrochure (die je hier rechts op de pagina kan downloaden) vind je alle concerten terug, behalve deze die net nog werd bevestigd voor Sint-Andries en Sint-Michiels.

TRIO BOMBELINI

Het Trio Bombelini staat op Uitwijken in duovorm. De twee heren brengen instrumentale en vocale nummers en spelen een mix van swing jazz, chanson, musette en tango. 

WAAR & WANNEER?

In Sint-Andries op zaterdag 7 september
en in Sint-Michiels op zaterdag 14 september
telkens van 17u45 tot 18u15 en van 18u45 tot 19u30.