• Uitwijken september
  • Uitwijken september
slider title

Uitwijken

Genieten van theater, ontbijtcinema, concertjes, optredens van Belgische en internationale circusartiesten, een buurtfotoproject, een workshop juwelen gieten, … of gewoon gezellig bijpraten met vrienden of familie, het kan allemaal in september tijdens Uitwijken. Er staan opnieuw meer dan 30 activiteiten op het programma.

Uitwijken september is dit jaar aan zijn vijfde editie toe. De voorbije vier jaar hield de Uitwijkenkaravaan reeds 70 keer halt op een Brugs pleintje of grasveld. Reeds 70 keer bracht Uitwijken cultuur naar de wijken en zorgde ze voor een warm wijkgevoel onder de mensen. Uitwijken is een vaste afspraak geworden met cultuur maar ook met vrienden, buren en familie.

Belangrijk : via het tabblad 'workshops' blijf je op de hoogte van de workshops waarvoor nog kan ingeschreven worden. Het volledige programma van Uitwijken lees je hierOf je kan een pdf-versie downloaden in de rechterkolom op deze pagina.

Waar en wanneer 

Vr 5, za 6 en zo 7 september - Sint-Andries
Grasplein Legeweg (Koude Keuken) 

Vr 12, za 13 en zo 14 september - Sint-Michiels
Grasveld Sint-Michielslaan thv Sint-Godelievekerk 

Vr 19, za 20 en zo 21 september - Assebroek
Grasveld Zandtiende 

Vr 26, za 27 en zo 28 september - Sint-Kruis
Speelplein Petegemstraat - Hofdamestraat 

Telkens op vrijdag van 19u tot 22u, op zaterdag van 13u30 tot 24u en zondag van 9.30u tot 18u.

Woensdag welkomstavond 

Telkens op woensdag komt de Uitwijkenkaravaan op de locatie aan. Onze ‘intrede’ vieren we met Woensdag Welkomstavond, een feestelijk openingsmoment waarop alle mensen uit de buurt uitgenodigd zijn. Het is een eerste kennismaking met nieuwe bewoners en een fijn weerzien met vertrouwde gezichten. Een jongen of meisje uit de wijk mag het officiële startschot geven en het lint doorknippen. We bieden ook een glaasje en een hapje aan. Iedereen van harte welkom! In Sint-Andries combineren we Woensdag Welkomstavond met de opening van de foto-expo Puur Buren.

Woensdag 3 september Sint-Andries  |  om 19u

Woensdag 10 september Sint-Michiels  |  om 19u

Woensdag 17 september Assebroek  |  om 19u

Woensdag 24 september | Sint-Kruis op  |  om 19u

Foto's

Bekijk hier de foto's van Uitwijken september in Sint-Andries

''   ''  '' 

www.uitwijken.be | Uitwijken op Facebook

Waar en wanneer

Vr 5, za 6 en zo 7 september - Sint-Andries
Grasplein Legeweg (Koude Keuken) 

Vr 12, za 13 en zo 14 september - Sint-Michiels
Grasveld Sint-Michielslaan thv Sint-Godelievekerk 

Vr 19, za 20 en zo 21 september - Assebroek
Grasveld Zandtiende 

Vr 26, za 27 en zo 28 september - Sint-Kruis
Speelplein Petegemstraat - Hofdamestraat 

Telkens op vrijdag van 19u tot 22u, op zaterdag van 13u30 tot 24u en zondag van 9.30u tot 18u.

Vervoer

De Uitwijkenlocaties liggen middenin woonwijken. Veel parkeergelegenheid in de onmiddellijke buurt is er niet. Kom gerust te voet of met de fiets als je niet veraf woont. Hier kun je je fietsroute uitstippelen. De locaties zijn ook makkelijk met de bus bereikbaar.

Sint-Andries:

Lijn 15 (centrum – station – Sint-Andries De Prange) | halte Ter Zale

Sint-Michiels:

Lijn 7 (centrum – station – Sint-Michiels Kloosterhof) | halte Kloosterhof

Assebroek:

Lijn 10 (station – Assebroek Bloso – Sint-Kruis Kerk) | halte Zandtiende

Sint-Kruis:

Lijn 6 (station – centrum – Sint-Kruis) | halte Bachten Beukenbos

Tijdens Uitwijken zijn er een aantal workshops waarvoor je vooraf moet inschrijven. Op deze pagina houden we je op de hoogte welke workshops reeds volzet zijn. Inschrijven doe je via info@bruggeplus.be of bellen naar 050 44 20 02. Dat is voor elk Uitwijkenweekend mogelijk tot de vrijdag om 12u. Zolang de worshops niet volzet zijn, kan je ook tijdens het Uitwijkenweekend op de locatie zelf inschrijven voor de workshops. Meer info over de workshops lees je hieronder.

Workshop buurtensoep

Koken en eten krijgen een totaal andere dimensie wanneer je kookt mét iemand of vóór iemand. Zo krijgt ook eten een totaal andere dimensie wanneer je niet alleen, maar samen met anderen rond de tafel zit. Dit is waar het in de workshop Buurtensoep om draait. Tijdens de workshop koken we samen met de bereidwillige aanwezigen. Met de beschikbare seizoensgroenten en kruiden bereiden we een seizoenssoep. We bakken ook verse platte broodjes. Nadien kan iedereen deelnemen aan een eenvoudige maar kleurrijke en smakelijke soepmaaltijd. In samenwerking met Peter Vandermeersch van vegetarische kookschool De Zonnekeuken.

Vooraf inschrijven hoeft niet. 

In alle wijken, telkens op zaterdag om 16u30


Taartenworkshop voor kinderen ( vanaf 6 jaar) 

Cupcakes versieren, het kan opnieuw op zondagvoormiddag op Uitwijken. Elke deelnemer aan deze workshop krijgt twee exemplaren om mee aan de slag te gaan. Op het einde neem je één cupcake mee naar huis, het tweede krijgt op zondagnamiddag een plaatsje op onze Taartentafel.

Vooraf inschrijven is nodig via info@bruggeplus.be of 050/44 20 02. Dat is voor elk Uitwijkenweekend mogelijk tot de vrijdag om 12u. 

In alle wijken, telkens op zondag om 9u30 en om 10u30 (Volzet om 9u30, te St.- Michiels)


Taartenworkshop voor volwassenen (vanaf 14 jaar) 

Een namiddagvullende workshop waarin je een biscuittaart leert versieren. Verschillende basistechnieken komen aan bod. Jouw exemplaar krijgt na afloop een plaatsje op onze Taartentafel.

Vooraf inschrijven is nodig via info@bruggeplus.be of 050/44 20 02Dat is voor elk Uitwijkenweekend mogelijk tot de vrijdag om 12u. 

In alle wijken, telkens op zondag van 13u30 tot 16u15


Circusworkshops

* Sherborne

Een circusworkshop waaraan kleuters samen met één van hun ouders deelnemen. Samen doen jullie acrobatische toeren en andere circuskunsten. Hiervoor vertrekken we vanuit de bewegingsfilosofie van Veronica Sherborne, waarbij het bewust worden van het lichaam maar vooral ook de relatie met elkaar centraal staat. Voor kleuters en één ouder.

Vooraf inschrijven is nodig via info@bruggeplus.be of 050/44 20 02 en is voor elk Uitwijkenweekend mogelijk tot de vrijdag om 12u.

In alle wijken, telkens op zondag van 9u30 tot 10u30 en van 10u30 tot 11u30

* Cocktailshaken

Iedereen aan de kant want we gaan cocktails shaken volgens de regels van de kunst. Met heel veel flair maken we een heerlijk zondagmorgenaperitief. Je leert met flessen en bekers gooien en met de nodige ‘show’ uitschenken. Uiteraard mag de cocktail achteraf geproefd worden. Voor iedereen vanaf 18 jaar.

Vooraf inschrijven is nodig via info@bruggeplus.be of 050/44 20 02. Dat is voor elk Uitwijkenweekend mogelijk tot de vrijdag om 12u. 

In alle wijken, telkens op zondag van 10u tot 11u en van 11u tot 12u

* Kleuterparcours

Een parcours in een circussfeertje voor kleuters. De jongens en meisjes kunnen het parcours alleen afleggen of samen met mama en papa.

Vooraf inschrijven hoeft niet.

In alle wijken, telkens op zondag van 14u tot 17u

* Circusparcours

Vijf circusuitdagingen wachten op jullie. Zijn jullie sterk, behendig en vooral genoeg circusartiest om dit tot een goed einde te brengen?

Vooraf inschrijven hoeft niet.

In alle wijken, telkens op zondag van 14u tot 17u

* Piramide

Elke wijk is aan zet. De hoogste of de mooiste piramide, wat wordt het? We hebben alle leeftijden nodig om de beste piramide te bouwen. Dat kan enkel als alle generaties samenwerken. De piramide met de meeste likes op Facebook wint de competitie.

Vooraf inschrijven hoeft niet.

In alle wijken, telkens op zondag van 14u30 tot 16u

* Acrobatie

Ben je een echte acrobaat of heb je soms last van apekuren? Kom dan je acrobatenlijf tonen en waag je aan een sprong op de trampoline of bascule. Er worden ook acrobatische figuren gemaakt met twee en met meer personen. Voor iedereen vanaf 8 jaar.

Vooraf inschrijven is nodig via info@bruggeplus.be of 050/44 20 02. Dat is voor elk Uitwijkenweekend mogelijk tot de vrijdag om 12u. 

In alle wijken, telkens op zondag van 10u30 tot 11u30 en van 11u30 tot 12u30


Workshop recyclagejuweeltjes

Heb je zin om unieke juweeltjes te maken? Dan is dit de geknipte workshop. Wat dacht je van grappige of poëtische oorbellen met bijpassende broche of ring? Of heb je liever een sleutelhanger? Mia Nollet helpt je op weg. Het basismateriaal is een mooie afbeelding of tekst uit een tijdschrift of een oud boek. Met oude postzegels lukt het ook. Alle stijlen zijn mogelijk, zelfs design! In samenwerking met Mia Nollet (Soulmadeworks) en Openbare Bibliotheek Brugge. Voor iedereen vanaf 9 jaar.

Vooraf inschrijven is nodig via info@bruggeplus.be of 050/44 20 02. Dat is voor elk Uitwijkenweekend mogelijk tot de vrijdag om 12u. 

Zondag 14 september | Sint-Michiels | om 11u en om 11u45 (Volzet zondag om 11u te St.- Michiels)

Zondag 28 september | Sint-Kruis | om 11u en om 11u45


Workshop juweel gieten 

De 5de editie van de septembertoer van Uitwijken willen we vieren met een lofzang aan de ambacht van het juwelen gieten. Kom en ontdek hoe de natuur ons het prachtige materiaal sepia biedt waarmee we op een relatief eenvoudige manier vormpjes kunnen produceren. Sepia heeft een heel typerende structuur die op de afgegoten juwelen een unieke textuur achterlaat. Na een uurtje heb je een eigen tinnen juweel gegoten en mooi afgewerkt. In samenwerking met zilversmid Dries Dockx. Voor iedereen vanaf 12 jaar. Kinderen onder 12 jaar kunnen ook deelnemen, mits begeleiding van een volwassene.

Vooraf inschrijven hoeft niet.

In alle wijken, telkens op zondag om 14u en om 15u30