• uitwijken
  • Uitwijken mei 2012
slider title

In mei trekken we opnieuw rond met de Uitwijkenkaravaan en zijn we te gast in 6 wijken in de rand van Brugge en voor het eerst ook in de Patio, het Rode Kruis opvangcentrum voor asielzoekers. Wij zorgen voor een sfeervolle Uitwijkenpiste en gratis koffie, thee en water. Breng gerust wat zoets mee voor bij de koffie, dan wordt het nog gezelliger om bij te praten met vrienden, familie en buren!

Programma van 14u tot 18u - gratis

14u - theatervoorstelling "Zonnige groetjes uit Lampernisse" door Olapaloma
Deze voorstelling neemt je mee op een dromerige trip langsheen vergeten gedachten. Wedden dat je daags nadien een slaperig dorpje opzoekt om eventjes de wereld te vergeten? Een voorstelling voor jong en oud.

14u30 - BigBamBoe: bouwworkshop
Je zult versteld staan van wat je kunt doen met een hoop bamboestokken, een bol lint en veel helpende handen.  Met jong en oud maken we een reuzenkoepel en zetten die bovenop de wagens in de Uitwijkenpiste. Kom dat zien en vooral: kom meebouwen aan BigBamBoe
De workshop start om 14u30 en om 16u30 plaatsen we de BigBamBoe-koepel.

16u30 - muziekoptreden
We sluiten de Uitwijkenmiddag af met een sfeervol concert. Hieronder een overzicht van de concertjes per wijk.

Ambrazar 
5 mei (Zeebrugge) en 6 mei (Dudzele )
Deze Brugse zeskoppige folkie-boysband heeft stevige wortels in het Brugse Ommeland. Vanuit een traditie van straatmuziek 'op de Brugse kasseien', is Ambrazar gekneed in het omgaan met een publiek van alle continenten. Het samenspel van twee accordeons, twee violen, contrabas, tin-whistle en gitaar zorgt niet alleen voor een eigen klankpallet, maar ook voor vertederende 'ambiance'. Met Simon Vandeginste (diatonische accordeon, tin-whistle & low whistle, gitaar en zang), Haroen Smis (klavieraccordeon), Uther Smis (viool), Milan Decuyper (viool), Niels Dereere (gitaar) en Louis Ponseele (contrabas). Luister hier naar een fragment.

Hendrik Lasure trio
12 mei (Assebroek) en 20 mei (Kristus Koning)
Het Hendrik Lasure trio is een pianotrio rond pianist Hendrik Lasure. Ze spelen voornamelijk oude standards uit de jazz. Hendrik Lasure (piano), Ramon Van Merkenstein (contrabas), Mathias Vercammen (drums). Luister hier naar een fragment.

Hendrik Lasure & Kobe Gregoir
13 mei (Sint-Michiels)
Deze keer staat Hendrik in duo met Kobe Gregoir op het podium. Kobe is drummer die studeert aan de Kunstacademie van Knokke-Heist. Daar leerden ze elkaar kennen. Kobe is 16 jaar.

Hendrik Lasure & Jazz Quartet/Quintet
19 mei (Sint-Andries)
Hendrik Lasure (piano), Egor Doubay (sax), Louis Freres (contrabas), Casper vandevelde (drums). Deze jonge mensen hebben één iets gemeen. Jazz is hun passie.

Ephi Ciel
26 mei in de Patio
Ephi Ciel is het soloproject van Epgraïm Cielen. Sinds enkele maanden omringt hij zich met een vierkoppige band. Epgraïm Cielen (gitaar en zang), Tim Liebaert (gitaar), Hans Dockx (drums) en Lotte De Blieck (contrabas) spelen samen moderne melodieuze pop. Muziek met een zeer eigen sound en opbouw. De warme sfeer en dito stem van deze jongen uit Antwerpen wordt perfect gedragen door een 2de gitaar en bas. Met momenten een ware streling voor het oor. Luister hier naar een fragment.


Waar en wanneer 

zaterdag 5 mei op het stationsplein, Venetiëstraat in Zeebrugge
zondag 6 mei op het grasplein Amaat Vynckestraat (achter de kerk) in Dudzele
zaterdag 12 mei op het speelplein in de Daverlostraat – Leliestraat in Assebroek
zondag 13 mei op het speelpleintje Ten Boomgaard in Sint-Michiels
zaterdag 19 mei in Blijmare, speelplein Knotwilgenlaan in Sint-Andries
zondag 20 mei in het Baron Ruzettepark (Komvest) in Kristus Koning
zaterdag 26 mei in de Patio, opvangcentrum in de Grauwwerkersstraat  

Download hier hoge resolutie foto's van Uitwijken (c) Eddy Maus

Uitwijken1

Uitwijken2

Uitwijken3

Uitwijken4