• koperinstallatie
  • Uitwijken installatie
slider title

Tijdens de kerstvakantie krijgen de koperinstallatie en de "propere waste" die tijdens de Uitwijkenweekends van september 2011 werden gemaakt een plaats op de Burg onder de bomen. Beide installaties zijn te zien tijdens het weekend van 7 en 8 januari 2012 en staan er naar aanleiding van de Nieuwjaarsdrink die door de Stad Brugge wordt georganiseerd op zondag 8 januari 2012.

Uitwijken

Vijftien keer per jaar trekt de Uitwijkenkaravaan naar de Brugse wijken en brengt er sfeer, cultuur en gezelligheid. In en rond de sfeervolle piste die bestaat uit een atelierwagen, de boekwagen, de barwagen en het openluchtpodium is er plaats voor circusacts, comedyshows, cupcakeworkshops, dans, muziek, sport of gewoon een fijne babbel aan de lange tafel.

De Vuurcentrale

Tijdens de Uitwijkenweekends van september 2011 konden buurtbewoners, groot en klein, ook deelnemen aan de workshop "koperdrijven", georganiseerd door de Vuurcentrale. De deelnemers bewerkten elk één koperplaatje en zetten er hun initialen op. Deze koperplaatjes werden verzameld en verwerkt tot 1 grote koperinstallatie. De piramide stelt de wijk voor. Ze bestaat uit veel kleine meesterwerken.

Propere waste

Enkele weken voor de Uitwijkenweekends van september 2011 trok een ploegje de straat op gewapend met een brede glimlach en een fototoestel. Ze vonden er enkele enthousiaste buurtbewoners bereid zich te laten fotograferen en kort te interviewen. Propere waste legt een klein maar schoon stukje buurt bloot. Ze werden gepresenteerd op Uitwijken en zullen ook uithangen op de Burg.

Uitwijken is een initiatief van Brugge Plus en Stad Brugge in nauwe samenwerking met de Brugse cultuurhuizen, lokale organisaties en buurtbewoners. 

''