Brugge Plus

  • TriŽnnale Brugge
  • TriŽnnale Brugge
slider title

Triennale Brugge brengt hedendaagse kunst en architectuur in de historische binnenstad van Brugge. 

PRE-TRIËNNALE 2017 

Na de Pre-Triënnale 2016 aan de Gentpoort wordt voor de zomer van 2017 weer volop werk gemaakt van een nieuwe editie van de Pre-Triënnale. 
 
URB EGG-Café
Het URB EGG-café zal in de zomer van 2017 opnieuw een ideale plek zijn om even te verpozen tijdens je bezoek aan Brugge. 

De pre-triënnale loopt van juli tot september 2017. Binnenkort volgt meer nieuws.

TRIËNNALE BRUGGE 2018 - LIQUID CITY 2018

De wereld is in transitie. Gevestigde gedachten en leefvormen staan onder druk. De tweede editie van de Triënnale onderzoekt de toekomst van een stad als Brugge. Daarbij staat de rol van de inwoners in een vloeibare samenleving centraal. Een constante flux, voortgestuwd door variatie, pluralisme en ambivalentie kan leiden tot onzekerheid en zelfs angst. Tegenover die reflex staat Triënnale Brugge 2018 als veilige baken, een vloeiende stad, open en betrokken, motor van maatschappelijke, culturele en politieke verandering. Brugge als plek waar diversiteit leidt naar ontmoeting. De broedplaats voor vernieuwing in een stedelijke context.

Net zoals de middeleeuwse Bruggeling en poorter actief participeerde aan het vormgeven van zijn stad en bestuur, is de huidige burger aangesproken om dromen, wensen en ervaringen over het samenleven in Brugge te delen. De tijdelijke, gedeelde en gastvrije ruimtes van Triënnale Brugge 2018 stimuleren interactie en helpen een nieuw stedelijk fundament te leggen. De vloeibare stad, letterlijk omringd door water dat ooit voor Brugges wereldfaam zorgde, wordt een metaforische Liquid City. Fluïditeit, transitie, instroom, uitwisseling, een continue artistieke beweging die soms stormachtige en soms zacht kabbelend door de stad trekt. Panta Rhei. Alles en iedereen komt in beweging.

De triënnale loopt van mei tot september 2018.
BEZOEK DE OFFICIËLE TRIËNNALE BRUGGE WEBSITE

CURATOREN

Till-Holger Borchert, artistiek directeur Musea Brugge
Michel Dewilde, curator Beeldende kunsten Cultuurcentrum Brugge

ORGANISATIE

Triënnale Brugge 2018 is een initiatief van Stad Brugge, georganiseerd door Brugge Plus in samenwerking met Musea Brugge en Cultuurcentrum Brugge.