• Peter Jacquemin_museumzomerdag
  • VenijnigGebroed_Museumzomerdag
  • VenijnigGebroed_Museumzomerdag
  • DominiqueDufait_Museumzomerdag
  • Museumzomerdag
  • Museumzomerdag
  • Place des Musťes / Museumplein
slider title

Musea Brugge gooit de deuren wijd open op deze zomerse zondag! Naast de veelzijdige permanente collecties zijn er voor de gelegenheid heel wat aantrekkelijke extra's:

Het Gruuthusemuseum toont die dag voor het laatst haar talrijke schatten in de collectiepresentatie '100% ambachtelijk'! Daarna sluit het de deuren voor een langdurige, ingrijpende restauratie. Niet te missen dus. Het MUSEUMPLEIN van het voormalig paleis wordt voor de gelegenheid ook omgetoverd tot een hedendaagse ambachtenmarkt. Jongeren kunnen er ook zelf aan de slag met hamer en beitel. Binnen laten museummedewerkers hun favoriete kunstwerk zien en kun je deelnemen aan een bezoekerswedstrijd.

Een indrukwekkende, tijdelijke installatie van Christian Boltanski palmt de grote zolder van het Sint-Janshospitaal in. In het kinderatelier ernaast kunnen de allerjongsten - onder deskundige begeleiding - een leuk aandenken aan hun museumbezoek fabriceren. Een knotsgekke gids voor gezinnen geeft een totaal nieuwe dimensie aan de museumcollectie. 'Zuster Apothecaresse' licht in haar authentieke hospitaalapotheek het gebruik van medicinale kruiden toe. Barokke zangers en een luitist laten je op een andere manier genieten van de wereldberoemde werken in de hospitaalkerk.

Jazzmuzikant en kunstenaar Peter Jacquemyn werkt z'n boomsculptuur in de Groeningetuin die dag af. De Werf zorgt voor een prikkelende jazz act met Mâäk, die zowel in de tuin van Groeninge als op de andere locaties te zien en te horen zal zijn. In het Groeningemuseum interpreteert het poëziegezelschap 'het Venijnig Gebroed' op eigenzinnige wijze enkele topstukken uit de collectie.

De drie museumlocaties zijn gratis toegankelijk.

Centraal verzamelpunt is de Arentshof waar Brugge Plus garant staat voor een gezellig zomerterras met animatie. Het trio Arto Mundo opent om 11u30 met sfeervolle muziek uit alle hoeken van de wereld en om 14u00 staat er groovy funk van de coverband Steam! op het menu.