Brugge Plus

Hieronder een selectie van het UiTaanbod in Brugge van 9/11-15/11.
Voor de volledige evenementenkalender, klik hier

Comedy Night: Steven Mahieu & The Young Ones
Vr 9 november om 19u
SLESH, Ezelstraat 47

Steven Mahieu & The Young Ones komen er aan! Na een succesvolle tournee van 'Zonder Filter', neemt Steven een frisse start. Hij gaat spelen zonder vast materiaal en neemt in zijn kielzog vers comedytalent mee. Steven is de host van de avond: eerst spelen er twee jonge comedians, en na de pauze neemt Steven het over. The Young Ones zijn: Karel De Rijcke, Domien Vloeberghs, Stijn Verdegem, Edouard De Prez, Amelie Albrecht en Elias Van Dingenen.

> Meer info en tickets

Concert: Mahler & Van Parys - Belgian National Orchestra & Collegium Vocale Gent
Vr 9 november om 20u
Concertgebouw Brugge, 't Zand 34

Geen vrijblijvend klankplezier, maar muziek met een missie. Dat stond Mahler voor ogen toen hij aan zijn Vijfde symfonie begon. En dat geldt evengoed voor Annelies Van Parys. Met de woorden van theatermaakster Dea Loher geeft ze een stem aan de gruwel van de oorlog. Van lijden naar liefde, en terug: ook in Mahlers Vijfde raken de uitersten elkaar. De ijzingwekkende treurmars reikt de hand aan het beroemde Adagietto, een sublieme liefdesbrief aan Mahlers kersverse bruid Alma.

> Meer info

> Tickets

Concert: Peter Koelewijn & His Rockets
Za 10 november om 20u
Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29

De naam Peter Koelewijn blijft onverbrekelijk verbonden met de wereldhit 'Kom van dat dak af', althans in de Lage Landen. Het was meteen ook de eerste hit die hij scoorde samen met zijn Rockets, nu bijna zestig jaar geleden. Opmerkelijk is dat het nummer meerdere keren de hitparades haalde, zowel in de jaren zestig als zeventig, maar ook later. Zowat elke muziekliefhebber met enig geheugen kent de tekst en de melodie uit het hoofd.

> Meer info

> Tickets

Concert: Faces On TV - Pale Grey - Ratmosphere DJ-set
Za 10 november om 20u
Cactus Club, Magdalenastraat 27

De naam Jasper Maekelberg veroorzaakt al geruime tijd grote buzz binnen de Belpop. Als producer en mixer bepaalde hij mee de sound van o.a. Bazart, Tsar B en Warhola, als muzikant speelde hij in Amongster en is hij de rechterhand van Maarten Devoldere in Warhaus. En nu is er ook de langverwachte debuutplaat van zijn soloproject Faces On TV, op kwaliteitslabel Unday. Radiohits als ‘The Image of Boy Wonder’ hoorde je waarschijnlijk al passeren.

> Meer info en tickets

Sport: Brugge Urban Trail
Zo 11 november van 8u tot 13u
Start: Markt - Finish: 't Zand

De zesde editie van de Brugge Urban Trail komt eraan op zondag 11 november! Een vernieuwd parcours (keuze uit +/- 5 en +/- 10km en run of walk) met o.a. passage doorheen het hart van het historische Brugge. Je kan nog inschrijven t.e.m. 11 november. 

> Meer info en tickets

Expo: Heterotopia - Joost Colpaert
Vr tot zo van 14u tot 18u, vanaf zo 11 november t.e.m. zo 23 december
Galerie PINSART - Genthof 21

Wat is het verband tussen trillende waterdruppels op een motorkap en een man die water naar de zee draagt? Verwijst het naar onze machteloosheid, onze hulpeloosheid? Leven we niet al te vaak in ons eigen wereldje, cocoonend, alsof we een emmer op ons hoofd dragen? Deze vragen kunnen ons misschien leiden naar Breughels "De parabel der blinden", Cervantes '"Don Quixote" en het antwoord dat we allemaal het utopische verlangen hebben om de wereld te doorgronden en te begrijpen. De mythe van Sisyphus. 

> Meer info

Museumnocturne: Schemertijd, culturen na de uren
Do 15 november van 17u tot 21u
Groeningemuseum, Dijver 12

Voortaan verrast Musea Brugge één keer per maand op één van de veertien locaties met een sfeervol programma. Dit kan variëren van bijzondere rondleidingen, tot een orkestje, een koor, enz. maar dit allemaal na de reguliere bezoekuren, dus ook na de kantooruren. Op 15 november is iedereen welkom in het Groeningemuseum met als thema 'Sporen van machthebbers'; over koningen en keizers, hertogen en graven, ministers en gouverneurs, burgemeesters en schepenen, abten en kanunniken, …

> Meer info

Ook te koop bij In&Uit: Bolero - Hommage Maurice Ravel
Wo 22 januari om 20u
Concertzaal, 't Zand 34

> Meer info en tickets

Klik hier om uit te schrijven.
info en tickets

In&Uit Brugge, 't Zand 34 [Concertgebouw]
www.inenuitbrugge.be
Maandag tot zaterdag 10u tot 17u
Zon- en feestdagen 10u tot 14u
Volg In&Uit Brugge ook op facebook
Meer uit in brugge?

Lees ook Exit, de maandelijkse cultuurkrant
en Exit onder 12, de tweemaandelijkse
cultuurkrant op kindermaat.