Brugge Plus

Hieronder een selectie van het UiTaanbod in Brugge van 12/01-18/01/18.
Voor de volledige evenementenkalender, klik hier

Theater: King Lear- Het Zuidelijk Toneel
Do 11 januari om 20u
Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29

King Lear en Hamlet worden vaak in één adem genoemd als Shakespeares rijkste creaties. In een zeer krachtige beeldtaal en met een onstuitbare, stuwende energie geven Het Zuidelijk Toneel en het paleis deze absolute klassieker een heel hedendaagse interpretatie. Regisseur Simon De Vos plaatst de feiten in het licht van de huidige politieke situatie in de Europese Unie, wat zorgt voor een heel actuele Lear.

> Meer info

> Tickets

Dans: Tetris Mon Amour - Club Guy & Roni& Slagwerk Den Haag
Do 18 januari om 20u
MaZ, Magdalenastraat 27

Het computerspel Tetris veroverde in 1984 razendsnel de wereld. Choreografe Roni Haver was er zelf ook ooit aan verslingerd. Nu maakt ze een explosieve voorstelling waarin de prijswinnende dansers van Club Guy & Roni en de ijzersterke musici van Slagwerk Den Haag zich verliezen in het spel. TETRIS Mon Amour is een metafoor voor het echte leven. 

> Meer info

> Tickets

Lecture-performance: In het hoofd van een componist - Frederik Neyrinck
Do 18 januari om 20u
Concertgebouw, 't Zand 34

Altijd willen weten hoe een componist te werk gaat? Seizoenscomponist Frederik Neyrinck geeft een exclusieve inkijk in zijn werkproces. Hij vertelt aan de hand van live gespeelde pianofragmenten over zijn 5 Klee-Miniaturen en zijn bewerkingen van Debussy.

> Meer info

> Tickets

Concert: Caféconcert Songs&whispers
Do 18 januari om 20u
De Snuffel, Ezelstraat 42

Snuffel organiseert maandelijks een caféconcert waar een internationale tourende singer-song writer zijn chansons kan brengen.

> Meer info

> Gratis

Film: Resurrection
Verschillende speeldata
Lumière, Sint- Jakobsstraat 36

Een oude kluizenaar leeft een teruggetrokken bestaan in het midden van de natuur. Wanneer hij op een dag een jongeman naakt in de bossen aantreft, besluit hij hem onderdak te bieden. De jongeman weigert echter te praten. Ondanks de sprakeloosheid, groeit er een hechte vriendschap tussen de oude en de jonge man. Wanneer de politie plots voor de deur staat, komt er een einde aan het geïsoleerde leven. De gruweldaden van zijn vriend komen aan het licht en de oude man komt voor een hartverscheurende keuze te staan. Overwint de vriendschap of zijn moreel plichtsbesef?

> Meer info

Expo: OCMW in focus: Triomf van de moederliefde
Di- zo van 9u tot 17u, tot ma 19 maart
Sint-Janshospitaal, Mariastraat 38

Het Brugse Sint-Janshospitaal vertelt een tijd-overschrijdend zorgverhaal. OCMW-verzamelingen geven dat verhaal een gezicht. De geschiedenis, maatschappelijke relevantie en de rijkdom aan kunst- en cultuurhistorische objecten van OCMW-instellingen vormen de voedingsbodem voor de jaarlijkse dossiertentoonstelling ‘OCMW te gast’. Dit najaar vestigen we de aandacht op het OCMW-erfgoed met een uit de Brugse collectie afkomstig 17de-eeuws schilderij, dat vrijwel nooit eerder werd tentoongesteld: ‘Moeder en kind’, toegeschreven aan Jacob van Oost de Oude. In de oude ziekenzalen van het Sint-Janshospitaal krijgt zijn doek uitzonderlijk het gezelschap van een ander al even knap werk: ‘Maria, Jezus en Johannes de Doper’, dat door zijn getalenteerde zoon Jacob II de Jonge geschilderd werd.

> Meer info 

Ook te koop bij In&Uit
't Zand 34

Brugs is oltied schoane 3 - Benny Scott, De Mugge van Brugge en Nico Blontrock, za 3 maart om 20u, De Dijk

> Meer info

> Tickets

Stan van Samang - Op de schoot, vr 20 april om  20u, Concertzaal

> Meer info

> Tickets

 

Klik hier om uit te schrijven.
info en tickets

In&Uit Brugge, 't Zand 34 [Concertgebouw]
www.inenuitbrugge.be
Maandag tot zaterdag 10u tot 17u
Zon- en feestdagen 10u tot 14u
Volg In&Uit Brugge ook op facebook
Meer uit in brugge?

Lees ook Exit, de maandelijkse cultuurkrant
en Exit onder 12, de tweemaandelijkse
cultuurkrant op kindermaat.