• Lichtfeest Lissewege 2016
  • Lichtfeest Lissewege 2016
  • Lichtfeest Lissewege 2016
  • Lichtfeest Lissewege 2016
slider title

Lissewege, het ‘witte’ polderdorp, wordt in het weekend van 19 en 20 augustus nog een tikkeltje gezelliger. Een keer per jaar staat het dorp in het teken van het licht en daar zorgen tal van diverse artiesten voor. De combinatie van muziek, installaties met vuur, licht- en videokunst en straattheater zorgen voor een intieme en gezellige sfeer. Het hele programma speelt zich af langs een feeëriek parcours en is doorlopend te zien tussen 21u00 en 23u30. Alles is gratis toegankelijk.

NIEUWS: Er staat een sterke wind vandaag. De kaarsjes zullen het flink lastig hebben tijdens het Lichtfeest in Lissewege. Om de veiligheid van het publiek te garanderen worden eventueel de grotere vuurinstallaties onder de toren beperkt. Maar het blijft natuurlijk genieten bij droog weer van de mooie licht- en videoinstallaties,  muziek, grappig straattheater, het buurtfeest van 't Lissewegenartje en het mooie dorp Lissewege zelf natuurlijk!

PROGRAMMA LICHTFEEST 

’T LISSEWEGENARTJE – Zinderdreve Verlicht
Het buurtcomité ’t Lissewegenartje zet alles in het teken van licht en betovering. Met kleurrijke verlichte en vurige objecten worden in deze editie vooral de kinderen verwend. Op de zaterdag is er ook een buurtfeest – waar iedereen welkom is - met een concert van folkgroep “Overigens”.

PRODUCTIONS EN ZONEN
Productions en Zonen zorgt voor meeslepend entertainment. Ze nemen je mee naar verschillende locaties waar je kan genieten van uitzonderlijke figuren, verhalen en muziek met altijd een hoekje af

Flamingo Sisters - The Wedding Chapel Wenst u vandaag nog in het huwelijksbootje te stappen, uw huwelijk te herbevestigen of het aan te maken met iemand die u vandaag hebt ontmoet? Dat kan allemaal in de Wedding Chapel!

Spinragamannen Onder de toren bewegen deze figuren zich rond de betoverende vuurinstallaties van Dwaallicht.

De Olympische Fakkelloper Lichtfeesten moeten vanzelfsprekend geopend worden en wie is daar meer geschikt voor dan Jordi Debleeker, opener van alle lichtfeesten ter wereld. Eergisteren opende hij de lichtfeesten van Bordeaux en nu is deze koene fakkelloper onderweg. Hij beloofde plechtig om 21 uur stipt in Lissewege aan te komen.

L’amour C’est Fou Tine Vandenbussche  laat zich begeleiden door haar vaste compagnon: de accordeon. Net als de groten uit de Franse chanson - Edith Piaf , Juliette Greco en Mistinguett … - bezingt zij de eeuwige zoektocht naar de liefde en over het leven zelve. Soms ondeugend maar steeds hartverwarmend.

Retro Openluchtcinema Openluchtcinema in binnentuinformaat met alles er op en er aan,  met vanavond een vurige Disney klassieker: Mickey Mouse and the Fire Brigade (1935).

Gnomus Domesticus De Huiself (Gnomus Domesticus) is een uiterst zeldzaam ras van mythische wezentjes. Velen gaan er van uit dat ze uitgestorven zijn, enkelen zelfs dat ze nooit bestaan hebben. Nochtans is er onlangs een exemplaartje gesignaleerd in de buurt van Lissewege. Wegens een gebrek aan verlaten berenholen in België zoeken ze steeds creatievere oplossingen om zich te huisvesten …

Kermisschietkraam Komt dat zien, komt dat zien. Altijd een winnaar?!

DWAALLICHT
Dwaallicht zorgt al enkele edities voor fascinerende vuurdecoraties op het Lichtfeest. Hun installaties bestaan voornamelijk uit bamboe en vuur. Dit jaar hebben ze hun collectie uitgebreid met betoverende metalen vuurdecoraties en lijntekeningen met brandend houtskool. Laat je verrassen door hun vurige kunstwerken op meerdere locaties in Lissewege.

KLANKSCHAP
De platendraaiers van Klankschap weven een stemmig muzikaal tapijt onder de toren. Een mix van spoken word, elektronica, ambient,  neo- klassiek, minimaal en meer deugddoend oorsmeer.  Klankschap is ook elke dinsdag van 22 tot 23u te horen op internetradio villabota.be

qYat
qYat staat voor Quixotic Young Artistic Team, een Brugs multidisciplinair collectief dat bruist van jong artistiek talent. Ze voorzien  verschillende locaties in Lissewege van videokunst en audiovisuele installaties.

Loklichtjes Houten lichtbakjes met wat sinistere tekeningen en fonkelende lichtjes willen je verleiden. Let op dat je niet ten prooi valt aan je eigen verlangens.

Glasraam Met de techniek van videomapping creëert qYat een virtueel glasraam dat voortdurend veranderd van kleur en stemmingen.

Video Stedelijke Academie - deeltijds kunstonderwijs Brugge Een video-installatie geeft een gevarieerd overzicht van het werk van studenten (van alle leeftijden) uit het deeltijds kunstonderwijs.

Projectie ism Dwaallicht Een artistieke, abstracte video-licht projectie en videomapping op een bamboeconstructie van Dwaallicht.

VILLA BOTA
De videocrew van Villa Bota is een bonte verzameling van jong, creatief geweld. Voor het Lichtfeest creëren ze een installatie waar de toeschouwer volledig wordt ondergedompeld. Een werk geïnspireerd door het rijke verleden van de visserij. I.s.m. Dwaallicht.

DE KERK BRANDT!
De toren van de Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk wordt getroffen door een onaardse bliksem. Er breekt een onblusbare brand uit! Realisatie: Xanto

ONZE-LIEVE-VROUW-BEZOEKINGSKERK LISSEWEGE
De indrukwekkende bakstenen 13de-eeuwse kerk werd in vroeggotische stijl opgetrokken. Het merkwaardige interieur telt een miraculeus Mariabeeld (1625) en een opvallende orgelkast, doksaal en predikstoel (1652). De kerk is open voor bezoek, Jean-Pierre Hautekiet bespeelt er het orgel.