• Kookeet 2015
  • Kookeet 2015
  • Kookeet 2015
slider title

VOOR DE UITGEBREIDE WEBSITE GA NAAR WWW.KOOKEET.BE

 

 Op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 september 2015 vindtde vijfde editie van Kookeet plaats. Speciaal voor deze verjaardagseditie koken de Belgische driesterrenchefs Geert Van Hecke, Gert De Mangeleer en Peter Goossens samen met 27 Brugse topchefs op Kookeet.

Topchefs koken in openlucht 

Kookeet bestaat 5 jaar en pakt uit met de Belgische driesterrenchefs Geert Van Hecke, Peter Goossens en Gert De Mangeleer. Samen met 27 Brugse topchefs serveren zij drie dagen lang heerlijke gastronomische gerechten aan democratische prijzen. Op Kookeet stellen bezoekers zelf hun menu samen uit het rijke aanbod aan culinaire verwennerij.

Naast de dertig eetstanden is op het Kookeetplein ook een champagnebar en een wijn- en koffiebar aanwezig. In het Kookpaleis vinden kookdemonstraties van de chefs en culinaire babbels plaats. De toegang tot het tentendorp is gratis. Kookeet is grotendeels overdekt.

Zoals elk jaar is Geert Van Hecke van De Karmeliet*** peter van Kookeet en waakt hij samen met topchefPatrick Devos en Shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 30 topchefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of een hoge score bij Gault&Millau.  

Nieuwe locatie, zelfde concept

Kookeet verhuist dit jaar naar het station van Brugge, kant Sint-Michiels. Dit gloednieuwe plein, biedt nog meer mogelijkheden voor de opstelling van de eet- en drankenstanden. Het concept van Kookeet blijft hetzelfde. 

Het Kookpaleis

De kookdemo’s van de chefs en de culinaire babbels zijn een vaste waarde geworden op Kookeet. Gastvrouw Sabine Goethals kijkt mee in de potten en zorgt voor een gastronomische invulling van het Kookpaleis.

Beleef Kookeet als VIP

Wie Kookeet als vip wil beleven kan een vip tafel voor vier personen reserveren. In het midden van het Kookeetplein worden de vips op een podium, in de vorm van een taart, op hun wenken bediend door een butler.
Vip arrangement: 5 gerechten naar keuze, champagne, wijn, water en koffie à volonté. Duur 75 min. Prijs 99 euro per persoon. Reserveren via www.ticketsbrugge.be

Deelnemende restaurants Kookeet 2015

De Karmeliet*** – Hof van Cleve*** - De Jonkman** – Sans Cravate* – A’Qi*  – Auberge de Herborist* – Assiette Blanche – Bistro Refter – Bonte B – Bistro Bruut - De Mangerie – De Visscherie – Den Gouden Karpel – D’s Deldycke Traiteurs – Ducheyne Niek   – Goffin – Kok au Vin – La Tâche –  L.E.S.S by Gert De Mangleer - Lieven – Patisserie Academie – Patisserie Servaas Van Mullem – Restaurant Patrick Devos – Rock-Fort – ‘t Zwaantje – Tanuki – Tête Pressée – The Chocolate Line – Weinebrugge - Zeno

Gastchefs op Kookeet

Peter Goossens – Hof van Cleve***

Peter Goossens is al jaren het boegbeeld van de Belgische gastronomie. Na zijn opleiding aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en zijn ervaring in verschillende Franse keukens, opende hij in 1992 zijn eigen restaurant. In Hof van Cleve ging hij aan de slag met zijn ervaring in de Franse keuken en zette zo het kleine Kruishoutem wereldwijd op de kaart. Na zijn benoeming tot Meesterkok van België in 2000 en Chef van het jaar in 2004 is Hof van Cleve onder zijn leiding uitgegroeid tot een bloeiende driesterrenzaak. Het restaurant heeft nu al meer dan tien jaar een beoordeling van 19,5/20 in Gault&Millau.

Naast koken in Hof van Cleve, werkte Peter Goossens ook jarenlang mee aan kookprogramma’s op VTM. Mede dankzij zijn vakkennis en ervaring groeiden programma’s als Mijn Restaurant en Beste Hobbykok van Vlaanderen uit tot echte topseries. Na zijn eigen programma De Keuken van de Meester, waarin Goossens op zoek ging naar nieuw keukentalent om het team van Hof van Cleve te versterken, werd hij een van de dragende krachten achter Njam!, het nieuwe kookkanaal van Studio 100.

Gert De Mangeleer – L.E.S.S.

Na zijn opleiding aan Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, werkte Gert De Mangeleer vier jaar lang onder leiding van tweesterrenchef Danny Horseele in ’t Molentje. Daar leerde hij niet alleen het vak, maar ook tweevoudig Sommelier van België, Joachim Boudens kennen. Ze kregen een hechte band en besloten om samen hun eigen restaurant, Hertog Jan, op te richten. In amper zes jaar tijd maakten ze van Hertog Jan een driesterrenzaak en werd Gert onder meer Meest Inventieve Kok van België.

Na een pop-upavontuur met Yellow op de Brugse Vismarkt, besloot De Mangeleer om Hertog Jan te verhuizen naar een grote hoeve in Zedelgem. In pand van Hertog Jan in Sint-Andries ontstond L.E.S.S. Love. Eat. Share. Smile. Een warm restaurant met gerechten uit diverse regio’s van het Iberisch schiereiland, maar met de gekende touch van Gert De Mangeleer. 
Praktische info

Praktisch 

Zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 september 2015 van 11u tot 21u.
NIEUWE LOCATIE: station Brugge, kant Sint-Michiels – gratis toegang
Voorverkoop jetons vanaf 1 september bij In&Uit Brugge en in de deelnemende restaurants.
Tijdens Kookeet worden ook jetons verkocht op het Kookeetplein.
1 jeton = 2 euro.