Brugge Plus

  • 't Zand (c) Jan Darthet
  • Kookeet 2012 (C) cel fotografie Stad Brugge - Jan Termont
  • Kookeet 2012 (C) cel fotografie Stad Brugge - Jan Termont
  • Kookeet 2013
slider title

Fotoalbum Kookeet 2013

Brugge en gastronomie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met De Karmeliet ***, Hertog Jan ***, De Jonkman **, A'Qi *, Sans Cravate *, Den Gouden Harynck * en De Herborist * telt Brugge niet minder dan 12 Michelinsterren en mag de stad terecht het mekka voor fijnproevers genoemd worden. 9 daarvan zijn vertegenwoordigd op KOOKEET.

Eind september wordt de derde editie van Kookeet georganiseerd. Dit jaar wijken we uit naar 't Zand om een betere dienstverlening te kunnen garanderen. Maar aan het sterke concept tornen we niet. Sterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet *** blijft peter van KOOKEET en waakt samen met topchef Patrick Devos en shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 29 Brugse chefs die deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault & Millau. Samen laten zij u kennismaken met zeer diverse gastronomische pareltjes.

In het stijlvolle tentendorp op 't Zand maakt u zelf een keuze tussen het rijke aanbod culinaire verwennerij. Er is ook een speciale tent waar u terecht kan voor kookdemonstraties van de deelnemende topchefs. In de Vip-tent kan u in alle rust en comfort met uw gasten genieten van heerlijke gerechten in een gezellige ambiance.

Kom de sfeer opsnuiven, ontdek culinaire nieuwigheden, maar bovenal laat u verrassen door de talrijke fijne gerechtjes aan democratische prijzen.

OVERZICHT DEELNEMENDE RESTAURANTS 2013

De Karmeliet *** - Hertog Jan *** - De Jonkman ** - Sans Cravate * - Chez Bru * - Aneth - Assiette Blanche - Bhavani - Chez Olivier - De Mangerie - De Visscherie - Den Dyver - Den Gouden Karpel - D's Deldycke Traiteurs - Goffin - Guillaume - Kok au Vin - La Tâche - Lieven - Patisserie Academie - Patisserie Servaas Van Mullem - Patrick Devos - Refter - Rock-Fort - 't Zwaantje - Tanuki - Tête Pressée - The Chocolate Line - Traiteur Geers - Zeno

GASTCHEF

Wout Bru van Chez Bru * (FR)

'' Volg Kookeet op Facebook en maak kans op prijzen.

GASTCHEF
Wout Bru (c) Frank Croes Dit jaar verwelkomen we Wout Bru als gastchef op Kookeet.
De Belgische chef baat sedert 1997 in de Provence het succesvolle restaurant Chez Bru * uit. Hij is oud-leerling van Ter Groene Poorte en in Vlaanderen bekend van tv-programma's als Mijn Restaurant, Masterchef en Junior Masterchef. Op 9 december 2012 opende hij in Antwerpen het tijdelijke pop-uprestaurant 117. In september komt hij terug naar België voor Kookeet.
www.chezbru.com


 

 

 

 

 


KOOKDEMONSTRATIES

In een stijlvol ingerichte tent kunt u gratis kookdemonstraties bijwonen van enkele Kookeetchefs. Zij tonen u de kneepjes van het vak en geven nuttige tips bij het bereiden van hun gerechtjes. Op het grote scherm kunt u alles in detail volgen.

Nieuw dit jaar zijn de demo’s voor kids. Chefs Jürgen Aerts (Kok au Vin) en Henk Van Oudenhove (Sans Cravate*) kiezen twee kinderen uit het publiek die mee mogen koken. Samen gaan ze creatief aan de slag met restjes uit de koelkast.

Tussen de kookdemo’s door neemt presentatrice Sabine Goethals tijd voor enkele culinaire gesprekken over onder meer Belgische wijnen, culinair met bier en koken met kruiden.

ZATERDAG 28 SEPTEMBER

11u30 - 12u00 GESPREK Openingsinterview op het binnenplein met burgemeester Renaat Landuyt en schepen Annick Lambrecht gevolgd door een gesprek met Dominique Persoone, Geert Van Hecke en Patrick Devos.

12u00 - 12u45 DEMO Dominique Persoone van The Chocolate Line

13u45 - 14u00 GESPREK Angelo Dorny (Jamie Oliver van de groententuin): “Het Lekkerste Terras”

14u00 - 14u45 DEMO Achim Vandenbussche van Den Dyver

15u00 - 15u45 DEMO Demo for kids: Jürgen Aerts van Kok au Vin

16u00 - 16u15 GESPREK François Coens (Piper-Heidsieck): “Proef de Godenbubbels…”

16u15 - 17u00 DEMO Patissier Servaas Van Mullem

17u45 - 18u00 GESPREK Gido Van Imschoot: “Belgische Wijnen troef!”

18u00 - 18u45 DEMO Gastchef Wout Bru van Chez Bru

ZONDAG 29 SEPTEMBER

12u00 - 12u15 GESPREK Geert Van Hecke : “Gastronomisch Brugge”

12u00 - 12u45 DEMO De Karmeliet met Frederik Coulier

13u45 - 14u00 GESPREK Joachim Boudens (Bierambassadeur Hertog Jan): “Culinair met Bier”

14u00 - 14u45 DEMO Wim Vansteelant van Guillaume

15u00 - 15u45 DEMO Demo for kids: Henk Van Oudenhove van Sans Cravate*

16u00 - 16u15 GESPREK Filip Claeys & Danny Huyghebaert: “North Sea Chefs voor duurzame vis!”

16u15 - 17u00 DEMO Reinout Reniere van Zeno

17u45 - 18u00 GESPREK Gido Van Imschoot: “Belgische Wijnen troef!”

18u00 - 18u45 DEMO Patrick Devos

MAANDAG 30 SEPTEMBER

12u00 - 12u45 DEMO Stefaan Timmerman van Assiette Blanche

13u45 - 14u00 GESPREK 'Kruiden in de keuken’ door Wim Vercoutter en Tobie Dhelft van Loca Labora 

14u00 - 14u45 DEMO Olivier Monbailliu van La Tâche

16u00 - 16u15 GESPREK François Coens (Piper-Heidsieck):“Proef de Godenbubbels…”

16u15 - 17u00 DEMO Pieter Lonneville van Tête Pressée

17u45 - 18u00 GESPREK Slotinterview burgemeester Renaat Landuyt en schepen Hilde Decleer

18u00 - 18u45 DEMO Ivan Verhelle van Tanuki

Wanneer

Zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 september 2013 telkens vanaf 11u. Gerechtjes proeven kan tot 21u, de bar sluit om 21u30.

Locatie: 't Zand Brugge 
Dit jaar vindt Kookeet plaats op ’t Zand. Een verhuis naar deze locatie was nodig om Kookeet opnieuw veilig en comfortabel te laten plaatsvinden.
In het tentendorp is plaats voor 30 eetstanden, 2 wijnstanden, een overdekte zone, een champagnebar en een tent voor de gratis kookdemonstraties.
Er zijn toiletten (betalend) op ’t Zand.
Google Map 

Prijzen
De toegang tot het tentendorp is gratis. 
De gerechtjes kosten 4, 6 of 8 euro. 
Jetons kosten 2 euro en kunnen zowel voor drank als eten gebruikt worden.
De voorverkoop van de eet- en drankbonnen start op dinsdag 3 september bij In&Uit Brugge [Concertgebouw] - ‘t Zand 34, de deelnemende restaurants en via www.ticketsbrugge.be

Tijdens het evenement worden op 't Zand jetons verkocht van 11u tot 20u30. Daar aanvaarden wij cash, Bancontact (Maestro), Visa en Mastercard. Verkochte jetons worden niet teruggenomen.

VIP-arrangementen
VIP-arrangementen zijn mogelijk voor groepen vanaf 10 personen.  Contacteer The Oval Office: Cathy Claes - 03 320 84 30 - hospitality@theovaloffice.be - website

Muziek
De achtergrondmuziek wordt verzorgd door dj's Ari Gold en Dick d’Alaise.
www.dickdalaise.be | www.mixcloud.com/dubbeldee

Fontein in 't Groen
Het tentendorp wordt opgebouwd rond de fontein. De Groendienst van Stad Brugge en vzw Brugge Bloeit zorgen samen met Lieven Declercq van bloemenzaak Fine Fleur voor een stijlvolle en groene aankleding van de fontein. Het resultaat is een combinatie van bloemen, planten en groenten die de monumentale fontein verzachten tot een aangenaam rustpunt midden in de culinaire drukte. De champagnebar wordt aangekleed met buxussen en Vlaamse laurier.

Bereikbaarheid
De trein
Kookeet is goed bereikbaar per trein. ‘t Zand ligt maar op tien minuten wandelen van het Brugs treinstation: u steekt het Stationsplein en de autoweg over en volgt links het wandelpad door het Albertpark. U kunt aan het treinstation ook de bus nemen: om de vijf minuten is er een bus richting centrum, stap af aan het Concertgebouw op ‘t Zand.

Met de fiets
Op ‘t Zand zijn talrijke fietsrekken om uw fiets veilig achter te laten.

Met de auto
Parkeren kan in Parking ‘t Zand (1,20 euro per uur) of in parking Station (3,50 euro voor een volledige dag, inclusief gratis busrit naar ‘t Zand en terug).

Carpoolen
Als het echt met de auto moet, dan is samen rijden net iets beter voor het milieu. Kookeet werkt daarom samen met Eventpool, de website van Taxistop waarop je partners vindt om te carpoolen. Heb je plaats vrij in de wagen of wil je een lift? 1 adres: www.eventpool.be/kookeet. Gewoon even gratis registreren en je bent vertrokken.

''

Meer info
Volg Kookeet op Facebook en maak kans op culinaire prijzen.
Tijdens het evenement vindt u de infostand in de tent van de kookdemo's. 

U wenst Kookeet te sponsoren?
Neem contact op met Nicolas Bogaert, dienst lokale economie stad Brugge -  050 44 46 70 - nicolas.bogaert@brugge.be

Contact voor de pers 
Griet De Prest, Brugge Plus vzw - 050 44 20 04 - griet.deprest@bruggeplus.be

Organisatie
Stad Brugge, dienst Lokale Economie en Brugge Plus vzw
Met medewerking van hotelscholen Spermalie en Ter Groene Poorte

Fotocredits
Matthias Desmet, cel fotografie Stad Brugge (chefs en gerechtjes), Wolfgang Ban, Seasonal NYC (cover), Laurie Anne Claeys (kookdemo’s), Antoine DeClerck, Frank Croes (portret Wout Bru)

KOOKEET MET ECOLOGISCH SAUSJE

Ook dit jaar zijn de eetbordjes 100% biologisch afbreekbaar en wordt drank in glazen in plaats van wegwerpbekers geschonken.

Dit jaar is Kookeet extra milieuvriendelijk:

100% biologisch afbreekbaar bestek
bezoekers worden verzocht hun bestek te hergebruiken
gescheiden ophaling van afval
glazen worden gereinigd met ecologisch wasmiddel
zoveel mogelijk lokale leveranciers
de chefs gebruiken zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten
Kookeet is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer
groene stroom, geen vervuilende generatoren
de kookdemo’s voor kinderen sensibiliseren rond voedselverspilling
Kookeet stimuleert carpoolen via www.eventpool.be/kookeet
300 extra fietsplaatsen
herbruikbare jetons in plaats van papieren drank- en eetbonnen