• Iedereen Klassiek (C) Ivan Van de Capelle
  • Iedereen Klassiek (C) Ivan Van de Capelle
  • Iedereen Klassiek (C) Ivan Van de Capelle
  • Iedereen Klassiek (C) Ivan Van de Capelle
  • Iedereen Klassiek
slider title

Op zaterdag 29 oktober vindt de vierde editie van Iedereen Klassiek plaats, hét feest van de klassieke muziek. Wie er de afgelopen jaren bij was, kan erover getuigen: zó vier je feest met klassieke muziek. Initiatiefnemer Klara biedt samen met Brugge Plus, het Concertgebouw en vele andere Brugse partners een uitbundig programma aan in het Concertgebouw en met vertakkingen in de hele binnenstad. 

Zoals steeds warmen we op met Zot van Bach en traditiegetrouw sluit Brussels Philharmonic af, ditmaal met enkele bekende Russische klassiekers op de lessenaar. Nodig voor dit gratis evenement dus familie en vrienden uit en laat hen kennismaken met de kracht en schoonheid van Bach, Beethoven en Brugge.

OPROEP DE LANGSTE FANFARE 

Naar aanleiding van hun 10-jarig jubileum lanceert Die Verdammte Spielerei, bekend van hun uitrusting - een wit marcelleke en een rode streep op de broek - in drie steden het project “De Langste Fanfare”. In Gent was dat tijdens de Gentse Feesten (15 juli), in Aalst tijdens festival Cirk! (20 augustus) én in Brugge tijdens Iedereen Klassiek (29 oktober). 

We laten Gent en Aalst achter ons en gaan in Brugge voor de allerlangste en allergezelligste fanfare. Schrijf je vandaag nog in op www.delangstefanfare.be. Ook wie geen muziekinstrument speelt kan meewandelen getooid in een mooi marcelleke dat je er gratis en voor niets bijkrijgt. Inschrijven kan tot en met 26 oktober. De langste fanfare vertrekt om 12u op 't Zand.


'' 

INSCHRIJVEN HANDBELLENCONCERT 

Tijdens Iedereen Klassiek is er ook heel wat te doen voor kinderen. Ben je tussen 7 en 12 jaar en wil je meespelen met de handbelconcerten van het Jeugdhandbellenkoor of Akabella? Schrijf dan nu in voor de workhops om 12u15 of 14u30. Maximaal 10 deelnemers per workshop. Inschrijven met een eenvoudig mailtje naar info@bruggeplus.be, geef naam van de deelnemer, telefoonnummer, leeftijd en keuze tijdstip.
Papa en mama's, nonkels en tantes, vriendjes ...: de concerten zelf zijn vrij toegankelijk! 
In klinkende samenwerking met Clock-O-Matic, leverancier van de digitale beiaard

VOLLEDIGE PROGRAMMA IEDEREEN KLASSIEK 2016 

vind je op de website van Klara

TERUGBLIK 2015

Link: Iedereen Klassiek in het journaal (video)

Link: Reportage Soundcast (Concertgebouw) van de derde editie in 2015