• Iedereen Klassiek
  • Iedereen klassiek
  • Iedereen Klassiek
slider title

Gamen of aqua-gymen met live orkestbegeleiding, een virtuele muzikale trip maken of zelf een orkest dirigeren? Het kan allemaal op zaterdag 11 oktober in en rond het Concertgebouw in Brugge.

Radiozender Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en Stad Brugge slaan dit jaar voor de tweede keer de handen in mekaar om jong en oud, kenners en niet-kenners samen te brengen rond klassieke muziek.

"Klara is een kleine zender met een grote ambitie. Wij willen werkelijk iedereen aan de klassiek krijgen. Of u nu 7 of 77 bent. Of u een viool kan vasthouden of er nooit een van dichtbij zag," aldus nethoofd Chantal Pattyn.

En daarom bieden Klara en Concertgebouw Brugge op zaterdag 11 oktober een bijzonder participatief programma aan, waarbij alles draait rond klassieke muziek. Zo zijn de organisatoren nog op zoek naar honderd saxofonen om samen de 200e verjaardag van Adolphe Sax te vieren. Een geoefende saxofoonspeler zijn, is zelfs niet noodzakelijk. Een sax meenemen is al voldoende. 

Iedereen klassiek is ook op zoek naar mensen die zich geroepen voelen om samen koralen te zingen (Zie: Zot van Bach in het prgrammaboekje) en naar saxofonisten (Zie: Honderd saxen en een saxofoonkwartet). Kandidaten kunnen zich melden via iedereenklassiek@klara.be

Of wat dacht je er van deze dag te starten met een frisse muzikale duik, letterlijk? Stretch je leden tijdens de aquagymsessies, live begeleid door het sprankelende houtblazerskwintet Odysseia Ensemble. Aquagym-instructeur Arjan De Neijs bespeelt dan weer de juiste spiergroepen.  
Opgelet: vooraf inschrijven voor de aquagym is noodzakelijk. Dat kan via info@bruggeplus.be of 050 44 20 02 (vermeld de sessie die je wenst te volgen). Je betaalt ter plaatse enkel de toegang tot het zwembad. Max 40 personen per sessie. Er zijn 2 sessies: 10>10.30 uur en 11 > 11.30 uur. Het zwembad blijft natuurlijk ook open voor de niet-deelnemers. Waar: Stedelijk Zwembad Jan Guilini - Keizer Karelstraat 41 Brugge (Kristus Koning). In samenwerking met Sportdienst Brugge

“Het Concertgebouw is in feeststemming en zet zijn deuren wagenwijd open. Tijdens Iedereen Klassiek pakken we uit met out-of-the-box-projecten die u een nieuwe beleving van klassieke muziek garanderen.”

zegt Jeroen Vanacker, artistiek directeur Concertgebouw Brugge.

Alle info op www.klara.be.

Bekijk het volledige programma

 

Wanneer? Zaterdag 11 oktober 2014

Hoe laat? 10u00 - 18u00

Waar? Concertgebouw ('t Zand 34 Brugge) en diverse (buiten)locaties centrum Brugge.

Wat kost het? Alles gratis! 

 

Een reportage van de editie 2012 in het VRT journaal

 

Een organsiatie van Radio Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus vzw en Stad Brugge

Met dank aan Rombaux Muziekhandel.