• Gratis busreis naar Mons
  • Gratis busreis naar Mons
slider title

Brugge is partnerstad van Mons2015 en Uitwijken is partnerproject. In het weekend van 10 oktober 2015 was Uitwijken te gast in Mons en naar aanleiding daarvan organiseerden we een gratis busreis naar Mons. 

PROGRAMMA

8u30: Afspraak aan het Bargeplein (Kanaaleiland) aan de rode luifel.

10.30u tot 12.30u: geleid bezoek aan Mons2015 

12.30 tot 14.45u: lunch en vrije tijd in Mons 

15u tot 18.00:  bezoek aan Uitwijken tijdens Le Grand Huit in Mimy

18.00 : vertrek naar Brugge                                  

UITWIJKEN TE GAST TIJDENS LE GRAND HUIT 

Tijdens Mons2015 is er ook aandacht voor cultuur in de wijken. Onder de noemer Le Grand Huit (De Grote Acht) wordt op 8 locaties in Groot Mons 8 weken lang feest gevierd en dit telkens rond een bepaald thema. Sinds maart 2013 werden de projecten van Le Grand Huit uitgedacht en vormgegeven door bijna 500 burgers tijdens wekelijkse bijeenkomsten. 

Uitwijken is te gast tijdens het achtste en laatste weekend van Le Grand Huit, dat plaatsvindt in Nimy van 7 tot 11 oktober. Het thema is vogelverschrikkers, marionetten en reuzenVan miniatuur tot overmaats, gekleed in lompen, geschilderd of getooid in de mooiste pronkkleding: vogelverschrikkers, reuzen en marionetten komen tot leven achter vensters, op balkons, in tuinen en op straat. Van de keuken van de koksjongens tot een tentoonstelling in de openlucht, de stad verandert in een grote poppenkast en schimmentheater.

Dit is eveneens de grote finale van deze acht feestelijke weken bedacht door honderden inwoners.

PRAKTISCH 

(evenement afgelopen)