• Garland Jeffreys
  • Garland Jeffreys
slider title

Sedert 2007 organiseert vzw Brugge Plus in opdracht van het Brugse stadsbestuur een gratis concert op de vooravond van de start van de Ronde van Vlaanderen. Hiervoor wordt het grote podium gebruikt waarop de dag nadien het startschot gegeven wordt voor de Ronde van Vlaanderen.
Al voor het 5e jaar op rij wordt de sfeer in de stad op zaterdagavond aangezwengeld door een gratis concert op de Markt. Tijdens de vorige edities kwamen Bart Peeters, The Eagles Tribute Band, Soulsister en The Bootleg Beatles de honneurs waarnemen.

Dit jaar staat niemand minder dan Garland Jeffreys op het programma.
Garland Jeffreys (°New York, 29 juni 1943) is een Amerikaans singer-songwriter. In 1973 kwam zijn debuutalbum uit, "Garland Jeffreys". Rond dezelfde tijd werd ook een singeltje uitgebracht, "Wild in the Streets", dat niet op de LP stond. Het nummer werd veel gedraaid op de radio en werd later één van zijn grootste successen. Verder zijn Jeffreys bekendste albums "Guts for Love", "Don't Call me Buckwheat" en "Rock 'n' Roll Adult". Zijn grootste hits waren de nummers "Matador" en "Hail Hail Rock 'n' Roll". 

Dit voorjaar verschijnt zijn nieuwe album (na 13 jaar), de singel "Coney island Winter" is nu al uit.

Praktische info:
Zaterdag 2 april 2011 om 20u30 - Markt Brugge - Gratis!
Info: In&Uit Brugge [Concertgebouw]