• Feeërieke Sfeeravonden 2007 - 2008
  • Feeërieke Sfeeravonden 2007 - 2008
slider title

Muziek en straattheater in hartje Brugge

Toerisme Brugge trekt dit najaar alle registers open om de werelderfgoedstad een prominente plek te geven op de toeristische en culturele kaart. De campagne "Brugge, hartje winter" loopt ondertussen in verschillende landen en volgende maand houdt Brugge Plus zijn eerste winteravond. In totaal staan er 16 feëerieke sfeeravonden op het programma.
 
Van 5 november '07 tot 3 januari '08 organiseert Brugge Plus, aansluitend op de nocturnes van het Groeningemuseum, negen weken lang elke maandag- en woensdagavond (behalve op kerstavond en oudejaarsavond) een openluchtactiviteit in het Arentshof. Kaarsen en sfeerverlichting brengen het feeërieke decor van het Arentshof tot leven en intieme concerten en bijzondere spektakels doen de rest.
 
Brugge Plus koos voor de programmatie van de 16 winteravonden steeds voor kwalitatief sterke maar ook bewust laagdrempelige optredens zodat iedereen, Bruggeling en toerist, van de sfeeravonden kan genieten.

De openluchtactiviteiten starten telkens om 19u en zijn volledig gratis!

--------------------------------------------------------------------------------

Programma

5 en 7 november '07: Célestroï - Les Géants Célestes
Muzikaal straattheater op stelten. Een feeëriek spektakel met betoverende verlichting begeleid door traditionele instrumenten als de bombarde en de accordeon. Drie goddelijke reuzen worden ondergedompeld in een vreemde omgeving. Geduld en kalmte worden op de proef gesteld.
Info... 

12 en 14 november '07: Per Total - Flamazin
Vorige zomer schitterde dit vrolijke viertal nog in Cirque Plus Entrepot. Deze winter stellen ze hun gloednieuwe voorstelling “Flamazin” voor. Pyro & romantiek vormen ook hier opnieuw de belangrijkste ingrediënten. Alleen met iets meer pyro, iets meer romantiek en iets meer decor. Kortom, iets meer pyromantiek!
Info...
  

19 november '07 :  L'Âme des Poètes featuring Pierre Vaiana - Joue Brel
L'Âme des Poètes brengt Franse chansons uit het repertoire van Brel in een verfrissend en modern jazz-kleedje. De drie muzikanten maken daarbij gebruik van een gitaar, contrabas en saxofoon.
 
21 november '07:  Musica dal Vivo featuring Pierre Vaiana
Musica dal Vivo brengt een mengeling van Italiaanse muziek en Jazz. Een prikkelend muzikaal experiment waarbij je verleid wordt door het talent van de muzikanten en hun positieve energie.
 
26 en 28 november '07: Per Total - Eddy
Vier vrolijke figuren, gepassioneerd door het flakkeren van vlammen en de geur van lampolie. Op het eerste zicht een stoere bende, tot je ze in levende lijve leert kennen! Het resultaat is een wervelende combinatie van vuur en romantiek. Geen glitter-stunt-vuurshow, maar een tedere voorstelling met veel humor.
Info...
 
3 en 5 december '07: Avond van de Vlaamse Primitieven
Waan jezelf in de 15de-16de eeuw en laat je fotograferen met het decor uit het Arnolfini-portret van Jan van Eyck op de achtergrond. Kleding uit de 15de eeuw wordt voorzien en een fotograaf legt alles vast op de gevoelige plaat. De foto krijg je gratis mee naar huis. Piccard en Masure zorgen voor de muzikale noot en brengen traditionele folkmuziek. 

10 en 12 december '07:  Cie des Quidams - Rêve d' Herbert
In de duisternis bewegen lange silhouetten. Ze zeggen niets en maken trage gebaren. We horen een vreemd gefluister.  Langzaam veranderen ze in volumineuze figuren van 4m hoog. Ze hebben verlichte hoofden. We horen betoverende muziek en de 5 personages beginnen een magisch ritueel.
Info...
 
17 en 19 december '07: Vocaal ensemble Septem Viri
"Een a cappellagroep is een verzameling mensen die muziek willen maken, maar geen geld hebben om een orkest te betalen… ”. En wat Septem Viri betreft: bijna juist. Zeven mannen die hun stembanden samenleggen om hedendaagse én wat minder hedendaagse muziek te brengen.
Info...
 

26 december '07: Gospel Boulevard
 De muziek van Gospel Boulevard laat zich het best omschrijven als 'swingende blackgospel die teruggrijpt naar de roots van de zwarte Amerikaanse kerk'. Naast eigen composities brengt deze swingende gospelact songs van o.a. Les Humphries Singers, Bill Withers, Ed Hawkins, Labi Siffre, Kirk Franklin en Mary Mary.
Info... 

2 januari '07: Relaxavond met een Lounge Dj-set
Relax, take it eeeeeeeasy.... Mika achterna voegen we op de tweede dag van het nieuwe jaar meteen de daad bij het woord. Na de champagne de zachte ontnuchtering op onze relaxavond. Kom mee chillen met onze dj en laat je verwennen op onze massagezetel. Wedden dat je daarna helemaal klaar bent voor 2008!
 
Waar: Arentshof, Dijver 16
Wanneer: elke maandag- en woensdagavond, vanaf 19.00u

Info: In&Uit Brugge, 't Zand 34 of www.brugge.be/winter