• earth hour 2013
  • Earth Hour
slider title

We verwachten u op zaterdag 23 maart 2013 om 20.15 uur op de Markt van Brugge om Earth Hour te vieren. We organiseren er een fakkeltocht (de eerste 100 aanwezigen krijgen een gratis fakkel), Murga Bruga toont de weg. Murga Bruga is een groep uit Sint-Pieters die dans, muziek, woord, plezier en vriendschap mixt tot een boeiende straatact. Ze zullen een bewerking brengen van het Sing for the Climate-lied “Do it now” van Stef Kamil Carlens en Dirk Brossé.

Ron Jaluai brengt een mobiele vuuract met vlammenwerper en zeepbellenmobiel: "Geflambeerd or be bubbled"
Een vuurartiest begeeft zich doorheen de parade met vlammenwerper en tovert magische vlammen van 3 tot 4 meter hoog. Tegelijk trekt er een rollende mysterieuze machine die 6.000 zeepbellen per minuut tevoorschijn tovert door de parade. Er wordt een  mooi effect gecreëerd, doordat massa's ronddrijvende zeepbellen worden opgelicht door het voortdurende vuur van de vlammenwerper.

Na een korte tocht verzamelen we terug op de Markt net voor de monumentenverlichting terug aan gaat. Als slot zullen we met alle deelnemers een figuur vormen: de kaars om de hoop voor de toekomst te symboliseren. 

Dit evenement is een organisatie van de dienst leefmilieu i.s.m. Brugge Plus vzw.

Earth Hour 2013, is meer dan enkel je lichten uitschakelen. WWF stelt vijf eenvoudige acties voor waarmee je jouw impact kan verminderen: de verwarming één graad lager zetten, een vegetarische maaltijd bereiden, duurzaam transport gebruiken, kiezen voor groene stroom en klassieke lampen vervangen door spaarlampen.

Registreer je op de website www.wwf.be/earthour en help ons om ook de toekomstige generaties een levende planeet te geven! Je kan er aangeven welke actie jij wil uitvoeren.
Ook stad Brugge zet zijn beste beentje voor en:
*dooft de monumentenverlichting tijdens Earth Hour (20.30 u. - 21u.30 u.)
*biedt een vegetarische maaltijd aan de stadsmewerkers aan
*kiest ook voor duurzaam transport met de aardgas en elektrische wagens
*deed mee aan dikke truiendag en de No Impact Week
*schakelde vanaf 1 mei 2008 al over op 100% hernieuwbare stroom voor de stadsgebouwen en sinds 2010 werkt de openbare verlichting ook op 100% groene stroom
*Klassieke lampen zijn al grotendeels vervangen door spaarlampen

Brugge doet ook mee aan de uitdaging “I will if You will” van WWF: als er meer dan 500 Bruggelingen zich registreren op de website van Earth hour, zal Burgemeester Renaat Landuyt 75 km fietsen in de Ronde Van Vlaanderen.

 

Foto's van de parade