• concert Markt
  • Absynthe Minded
slider title

Sedert 2007 organiseert vzw Brugge Plus in opdracht van het Brugse stadsbestuur een gratis concert op de vooravond van de start van de Ronde van Vlaanderen. Hiervoor wordt het grote podium gebruikt waarop de dag nadien het startschot gegeven wordt voor de Ronde van Vlaanderen. De start van de Ronde van Vlaanderen is sinds 1998 op de Markt van Brugge. En al voor het 7e jaar op rij wordt de sfeer in de stad op zaterdagavond aangezwengeld door een gratis concert op de Markt. Tijdens de vorige edities kwamen Bart Peeters, The Eagles Tribute Band, Soulsister,  The Bootleg Beatles en  Garland Jeffreys  de honneurs waarnemen.

“Vorig jaar zette Brugge Plus de verjonging in met Das Pop en dat viel zeer in de smaak bij het publiek, waardoor we beslisten op deze weg te blijven verder gaan. Daarom hebben we dit jaar Absynthe Minded uitgenodigd. We hopen met deze Belgische topper vele Bruggelingen op 30 maart naar de Markt te lokken.” aldus schepen van evenementenbeleid Annick Lambrecht.

De Belgische groep rond frontman Bert Ostyn en de zijnen bestaat al sinds 1999 en werd sindsdien almaar populairder bij het grote publiek. Hits als 'My Heroics Part One', 'Moodswing Baby' en het prachtig gezongen gedicht 'Envoi' van Hugo Claus, zorgden ervoor dat Absynthe Minded niet enkel nationaal geapprecieerd wordt. Ook Duitsland, Nederland en Frankrijk stellen zich open voor deze geslaagde mix van jazz, funky soul en pop.

Absynthe Minded lanceerde vorig jaar zijn 5de album 'As It Ever Was'. Het album werd opgenomen in verschillende studio's in Parijs en Gent en werd geproducet door Adam Samuels, een jonge Canadees die zijn sporen verdiend heeft als sound engineer bij Daniel Lanois en als producer van o.a. John Frusciante. Het tempo ligt hoog, de songs staan als een huis. De samenwerking resulteerde in misschien wel de meest poppy plaat van Absynthe Minded.

Voor Absynthe Minded klimt de Brugse groep Tommy and the Wildflowers voor een half uurtje het podium op. Bruggeling Tommy Vlaeminck verdiende al zijn sporen als gitarist, componist en producer van Vlaamse artiesten als Tom Van Landuyt en Roel Vanderstukken. Met zijn trio Tommy and the Wildflowers toert hij in 2013 Vlaanderen en Nederland rond met een gevarieerde mix van eigen composities, afgewisseld met verrassende bewerkingen van parels van songs.

Zaterdag 30 maart
20u15 – 20u45: Tommy and the Wildflowers
21u00 – 22u15: Absynthe Minded
Markt Brugge
Gratis!

Beluister de recentste single van Absynthe Minded:

Hier kan je alvast even kennis maken met Tommy and the Wildflowers: