• concertgebouw
  • Come on! Let's Party!
slider title

Brugge Plus viert 10 jaar Concertgebouw  met het dynamische spektakel K@osmos van het Spaans-Argentijnse Grupo Puja! De bijzondere muzikale installatie Le Chant des Sirenes van het Franse Mécanique Vivante zorgt voor de subtiele kers op de verjaardagstaart.

Beide evenementen  zijn gratis en vinden plaats op zondag 19 en maandag 20 februari 2012 op ’t Zand. Het spektakel K@osmos begint telkens om 18u30 (duurt 35 min).  De installatie “Le Chant des Sirenes” hoort u zondag 19 februari om 13u30, 15u30, 17u en 19u05 en maandag om 13u30, 15u30, 17u, 18u15 en 22u15 (duur 12 min, de sessie op maandag om 22u15 duurt 5 minuten).

Installatie "Le Chant des Sirènes" van Mécanique Vivante

De Franse musicus Franz Clochard, directeur en oprichter van het gezelschap Mécanique Vivante, ontwikkelde in 1997 na 10 jaar onderzoek een wel heel bijzondere, nieuwe instrumentenfamilie: les Siréoles (muzikale sirenes). Deze instrumenten brengen een geheel eigen geluid voort, volgens drie registers (alt, tenor en bas). Hun melancholische tonen planten zich met een ongeziene kracht en emotie voort in het luchtledige.  Het etherische gezang van de sirenes voert het publiek mee in  een nieuwe wereld vervuld van ongeziene zintuiglijke en muzikale sensaties. Website Mecanique Vivante

Opgelet: het project dat Mecanique Vivante in Brugge zal brengen is enkel de opstelling met de sirenes (eerste 2 minuten in de video), niet met de muzikanten.

Spektakel K@osmos door Grupo Puja!

Het Spaans-Argentijns gezelschap Grupo Puja! brengt met K@osmos een dynamische spektakelvoorstelling op grote hoogte. Op 50 meter van de grond hangen 8 performers aan een grote stalen bol, ‘La Bola’. Een enorme kraanmachine hijst hen omhoog.
Deze poëtische maar spectaculaire voorstelling voor een groot publiek wordt begeleid door stevige live-muziek.

Met K@osmos wil het gezelschap de energie en de betekenissen die een ruimte in zich draagt visualiseren. Dit gebeurt in een roesachtige opeenvolging van verschillende poëtische beelden en technieken en met behulp van een sferische structuur. Tijdens een acrobatisch luchtballet vliegen de artiesten daarbij letterlijk over de hoofden van de toeschouwers heen.  Het publiek moet de blik naar de ‘hemel’  richten om niets te missen. Website Grupo Puja

 

Met medewerking van
 
sponsors_come_on

Download hier hoge resolutie foto voor K@osmos en Le Chant des Sirènes