• (c) Eddy Maus
  • Cirque Plus 2008
slider title

2de editie Cirque Plus Entrepot 2008 - gratis circusdorp

Tijdens het weekend van 18 tot 21 juli 2008 organiseerde Brugge Plus voor de tweede keer Cirque Plus Entrepot. Acrobaten, clowns en goochelaars palmen de site van het Entrepot in. De voorstellingen waren de ene keer poëtisch, dan weer grappig, af en toe spectaculair. De artiesten komen uit binnen- en buitenland. Er waren jonge mensen uit circusscholen te gast maar ook artiesten met een gevestigde reputatie.

Cirque Plus Entrepot is een festival waar kinderen centraal staan. Kinderen kunnen deelnemen aan circus workshops, kunnen hun eigen muziek maken, er is een bar met goocheltrucs en alle voorstellingen zijn zowel door kinderen als volwassenen te genieten.

Cirque Plus Entrepot is een samenwerking tussen Brugge Plus, Het Entrepot, de Stedelijke Jeugddienst en Circusatelier Woesh.

Bekijk hier (sfeer)foto's van de editie 2008.

PROGRAMMA

Perron 8 (B)
Een perron in de jaren '40, iedereen wacht....  Een meeslepende voorstelling gemaakt door een groep jongeren, die het wachten op de trein net iets leuker willen maken. Verschillende mensen, groot en klein, dik en dun, zwart en wit die op hetzelfde perron staan te wachten. Een gewone dag op het perron was nog nooit zo fascinerend. Een voorstelling waarbij ontmoeting centraal staat, vol actie, manipulatie en verrassingen.
www.woesh.be 

Cie Balladeu'x - "Balles à balles... musette" (B)
Een man en een vrouw ontmoeten elkaar. Ze communiceren via beweging, acrobatie, jonglerie en muziek. Conflict en verleiding, speelsheid en tederheid brengen de spelers dichter en dichter bij elkaar.
www.baladeux.be 

Maza Loco - "Export" (B)
In volle overtuiging dat ze in Canada bij het grote Cirque du Soleil zijn beland, beginnen twee Russische acrobaten aan hun act. Wanneer blijkt dat ze niet terecht zijn gekomen op de voorziene bestemming ziet het er even niet hoopvol uit voor de twee. Maar al vlug nemen ze het heft in eigen handen en doen ze er alles aan om opnieuw te kunnen vertrekken naar daar waar ze zo graag heen willen. Canada!!
In hun gebrekkig Engels proberen ze het publiek duidelijk te maken waar het om gaat. In ruil voor "money" halen ze het beste acrobatische in hun zelf naar boven. Op het eind van de voorstelling wordt duidelijk tot waar ze zullen geraken door de bijdrage van het publiek. Of dat een nieuw ticket richting Canada zal opleveren valt nog af te wachten.
www.mazaloco.be 

Cie Bankal - ‘Cirk Urbain' (F)
Gewapend met ballen, stokken en takjes, onthult Cie Bankal hoe - aan de hand van gemixte muziek en invloeden uit de hiphopsfeer - de ‘straat' kan worden meegenomen in de wereld van de jongleerders.
www.bankal.canalblog.com

La Grosse Collection (F)
Terwijl zijn vriendjes postzegels, wapenschilden of voetbalprentjes verzamelden, vervolledigde William Eston geleidelijk aan zijn collectie goochelaarstrucs. Hij heeft er zo'n duizend verzameld die hij nu tentoonstelt in ruil voor een bescheiden glimlach. Vergezeld van zijn gigantische (1m89, 120 kilo) maar daarom niet minder discrete handlanger Günther N'Guessan, maakt u uw keuze in de indrukwekkende bibliotheek van close-up acts.
www.lagrossecollection.com

Structures musicales - "les instruments géants'' (F)
Ontdek een fantastische wereld waar muziek en harmonie troef zijn: een Alice in Wonderland-wereld ontworpen voor jong en oud.  Een ongewone tentoonstelling, die alle zintuigen prikkelt.
www.structuresmusicales.com

Oko Sokolo (D)
Oko Sokolo is afgeleid van ‘Oko Sokolovo', of ‘valkenoog' in het Kroatisch. Met een valkenoog bekijken en analyseren Claudia Schnürer en Ante Ursíc de situatie van hun hoofdrolspelers, twee delen van een koppel die bij elkaar komen, elkaar leren kennen, discussies hebben, vervreemden van elkaar, vechten voor elkaar, overmand worden door ofwel de situatie of door henzelf, maar steeds zonder gezichtsverlies te lijden... Allemaal om elkaar uiteindelijk terug te vinden. Dit alles vertelt Oko Sokolo met de visuele taal van beelden die vervuld is van dans en circuskunsten.
www.okosokolo.de

Hopla Circus - ‘'la familia rodriguez'' (B/Spanje)
Na vele jaren gescheiden te zijn, komen ‘Los Hermanos Rodriguez' weer samen om u hun acrobatische heldendaden te presenteren. Een wipplank schiet hen de hoogte in, een Mercedes 240D wordt gebruikt als
vangnet en catapult, en dit alles wordt doorspekt met een Spaans brabbeltaaltje. Voeg daar nog muziek, goocheltrucs en groovy danspasjes en je krijgt een spetterend spektakel.

Circlou - "voltica (work in progress)" (B)
We gaan terug naar de beginjaren van 1900... een vleugje nostalgie. De tijd van de grote uitvindingen toen vliegkunst een groot begrip was en grote hoogten fascinerend waren. Mechanica in volle glorie: tandwielen, kettingen, propellors,... Een vliegbril, muts. Gepakt en gezakt om hun grote uitvinding te testen met medewerking van het publiek. Hoopvol op een geslaagde vlucht. Maar de eventuele problemen er niet bij gerekend... levert dit circusspektakel dolkomische en adembenemende momenten op!
www.circlou.be

Teatro Pachuco - ‘'just passing thru' (Arg)
Teatro Pachuco combineert elementen uit de stomme film met die van de Europese clown en distilleert dit alles met de passie van de Mexicaans-Amerikaanse cultuur. Het resultaat is een unieke stijl die reeds vele duizenden mensen over de vier continenten heen aan het lachen heeft gebracht, van de wouden in Mexico tot op de straten van Soweto. In Just Passing Thru staat een man alleen in een straat met een valies. Onverwacht wordt een kind uit het publiek gevraagd om deel te nemen aan zijn show. Samen beginnen ze te improviseren en zonder een woord tegen elkaar te zeggen creëren ze magie wanneer ze de valies openen.
www.fransbrood.com

The Beefcake Boys - "beef!" (D)
Een jongleur en een dansende grapjas willen elkaar overtroeven tegenover het toekijkende publiek. Ze wedijveren om de meeste erkenning: hoopvol, de spanning stijgt ... Het gevecht begint: de jongleur charmeert het publiek met zijn elegante bewegingen, de clown probeert de taktiek van de slapstick. Tot groot jolijt van het publiek tonen de twee het beste van zichzelf in hun ‘hanengevecht'. Een voorstelling tussen trots en zelfironie.
www.thebeefcakeboys.de

Workshops circustechnieken met WOESH (B)
Naast de diverse acts kan je ook deelnemen aan workshops circustechnieken met WOESH. Vanaf 6 jaar.
www.woesh.be

--------------------------------------------------------------------------------


Randanimatie

Hans Delmonte (B)
Een megalomane presentatorfiguur, die vergeefs tracht zijn plaatsje als Bekende Vlaming te veroveren. Kurt is zijn onvoorwaardelijk trouwe en zeer trotse sidekick. Hij is assistent , maar moet ook vaak opdraaien voor de minder leuke en zeer gevaarlijke taken.
www.productionsenzonen.be

Circus Jojo (B)
In het kraampje van Circus Jojo vind je allerhande circusartikelen te koop.
www.circusjojo.be

En verder: schminkstand, gekke kapsels, zomerterras, lekkere ijsjes, gratis water ...!