• Volkscafé Belgiek op Tournee
  • Volkscafé Belgiek op Tournee
slider title

BELGIEK

De Belgiek is een oud lunapark uit 1975 dat werd omgebouwd tot een mobiele cultuurzaal. De komende maanden wordt de Belgiek in 5 Brugse wijken opgesteld. Op vrijdagavonden is er ‘Volkscafé Belgiek op tournee’  met telkens een gratis concert. Je kan er genieten van de 'bruine kroeg' sfeer. Onze immer sympathieke barman bedient je er van dranken aan democratische prijzen, de ideale plek dus om te relaxen en te genieten van een optreden. 

Praktisch

Belgiek opent telkens op vrijdag de deuren om 20u, concerten beginnen om 21u.
Gratis toegang. Iedereen is welkom!
Op zaterdag en zondag organiseren de buurtcomités van de wijken waar de Belgiek staat opgesteld er hun eigen activiteiten.
Alles over de mobiele cultuurzaal BELGIEK op deze website: www.belgiek.be 
Volg BELGIEK op Facebook.

Kalender en concerten

Klik op een wijk of datum voor meer info over de concerten:

Vrijdag 29 april 

Sint Andries

Vrijdag 20 mei 

Sint-Jozef

Vrijdag 27 mei 

Assebroek

Vrijdag 10 juni 

Christus Koning

Vrijdag 1 juli

Sint-Michiels

 

Vrijdag 29 april

Fanzantenlaan - Sint Andries

BLIEK&BAKKER

Bruggeling Peter De Blieck (winnaar West-talent ’99) staat er helemaal met zijn set vol huisgemaakte nummers. Hij brengt ze op gitaar en aan de piano. Hans De Backer (ex-Raymond vh G.) arrangeert en begeleidt op bas. Soms in het gepolijst Nederlands, dan weer in sappig West-Vlaams, brengen ze grote kleinkunst met een hoek af. Komt ze zien, horen en voelen!

''

Terug naar overzicht


Vrijdag 20 mei

Kerk Sint Jozefsplein - Sint-Jozef 

STEVEN DE BRUYN (The Rhythm junks)

Steven De Bruyn is gekend als de frontman van The Rhythm Junks. Hij bespeelt een heel arsenaal mondharmonica’s die hij via allerlei pedalen kan loopen en vervormen. Als eenmansorkest creëert hij een unieke, broeierige en eclectische muzikale wereld.  Met zijn eerste groep EL Fish speelde hij in de nineties in héél Europa met hun eigenwijze blues. Nadien richtte hij het hard blazende en groove collectief The Rhythm Junks op en daarmee toerden ze tot in China, Japan en Kenia. Steven brengt een selectie uit voornamelijk eigen werk.

''

Terug naar overzicht


Vrijdag 27 mei

Vooruitgangstraat - Assebroek

AANDACHT! Wijziging locatie BELGIEK in Assebroek: Je vind de Belgiek terug in de weide langs de vooruitgangstraat tussen huisnummers 65 en 79.

SCHNTZL

SCHNTZL is het duo project van pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde, en ontstond uit de wederzijdse nood om muziek te kunnen maken in een minimale bezetting. Jazz en improvisatie vormen de voornaamste uitvalsbasis, maar er wordt ook geflirt met elektronica, hiphop, soundtracks enz…  SCHNTZL  won al verschillende prijzen oa. op The Tremplin Jazz d’Avignon Contest en de STORM! Contest.

''

Terug naar overzicht

 

Vrijdag 10 juni

Kolenkaai - Christus Koning

DEREK

Cd-presentatie: Le nouveau Derek est de nouveau arrivé!. Na vijf cd’s in het Nederlands opent Derek weer een magnumfles met veertien nieuwe Franse chansons: ‘Le sel de l’été’, zijn 21ste in totaal, een volwassen muzikant is Derek dus ondertussen wel. Hij brengt dit samen met Yves ‘Vis’ Meersschaert, die sinds 1993 Dereks trouwe muzikale compagnon van in de laatste line up van Derek and The Dirt, in Derek & Vis. Gitarist Hans Van Oost maakt dit trio meer dan compleet.

''

Terug naar overzicht

 

Vrijdag 1 juli

Witte Molenstraat/parking Tillegembos - Sint Michiels

FRIENDS ARE MAGIC

Friends are Magic lijkt wel euforische lo-fi stadiumrock op acoustische gitaar. Met Eva Binon en Jason Dousselaere (Violent Husbands) , beiden springlevend mede dankzij hun extreme gezondheid. Hebben ze een te groot geloof in de gelukzalige magie van de realiteit? Is troost door vrijheid niet een beetje hun dingetje? Moest hun band een landschap zijn, welk zou dat dan zijn? Deze unieke muzikale theater-act - of moeten we zeggen theatrale muziek-act - mag u niet missen!

''

Terug naar overzicht