• Autoloze Zondag 2008
  • Autoloze Zondag 2008
slider title

Zondag 21 september 2008 werd het centrum van Brugge verkeersvrij gemaakt. Verspreid over de hele binnenstad werden allerlei gratis activiteiten en animatiemomenten voorzien voor jong en oud.

Brugge Plus vzw nam een deel van de programmatie op zich en bracht visueel en muzikaal straattheater uit binnen- en buitenland. In totaal serveerde Brugge Plus zeven uiteenlopende straattheateracts. Drie mobiele acts vertrokken tussen 12u30 en 17u30 op de Markt en konden doorheen de verkeersvrije straten van Brugge gevolgd worden. Tussen 12u en 17u was er op het uur telkens een voorstelling te zien aan het Pandreitje.  En tussendoor dook ook Zebraman op in de Wollestraat.

Mobiele acts : vertrekplaats Markt

Flikken op stelten | Cirqumstancia (B)
Ordehandhavers Maurice en Gérard zorgen voor de goede gang van zaken met hun eigen onnavolgbare personificaties en obsessies.
Orde, rust, discipline en veiligheid gegarandeerd ! 
 
The Weather Show | British Events Theatre Company (D)
Britse toeristen hebben hun eigen weer meegebracht...  
 
Fanfare (D)Etonnante | Don Fiasko (B)
Getalenteerde percussionisten die inspiratie putten uit Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse ritmes. Met hun maffiosolook en hun onafscheidelijke "plastron" sleuren ze elk publiek moeiteloos mee in hun muzikaal delirium. Een lust voor oog en oor.  
 
Straattheater : Pandreitje 
 
 
2 secondes  | La Compagnie du Petit Monsieur (F) 
Ontdek met Petit Monsieur wat er in de doos zit: het is technologisch briljant, ongelooflijk comfortabel maar zo onhandig. Pure slapstick van de bovenste plank. 
 
Funny Business | Fraser Hooper (UK)
Zonder woorden maar met  behendig smoelwerk krijgt Fraser meteen de lachers op zijn hand. Een razendsnelle aaneenrijging van slapstick en absurde humor met een hoog aaibaarheidsgehalte. Het publiek is daarbij een handig attribuut, u bent dus gewaarschuwd. Een hedendaagse versie van klassebakken als Laurel & Hardy, Charlie Chaplin en andere Buster Keatons. 
 
 
Maria Peligro | Leticia Vetrano (Ar)
Een vertederend spektakel van een op het eerste zicht verlegen meisje met hoepel.
 
Straatheater: Wollestraat

Zebraman | Alain Rinckout (B)
Een charmante reactie op de eenzijdigheid van vele huidige straatacts. Tegelijkertijd de kleine witte hoop die de randjes van onze ontaarde maatschappij retoucheert.