• Uit met je klas
  • UiT met je klas, de website
slider title

UiT met je klas, de website

Deze website geeft een overzicht van alle culturele organisaties en stadsdiensten uit Brugge, die een aanbod hebben voor scholen.

Werkwijze onderstaande tabellen
1. Kies de leeftijdsgroep (per graad) waarvoor je een activiteit zoekt.
2. In de tweede tabel  kies je de discipline
3. In de derde tabel verschijnen dan één of meerdere organisaties die beantwoorden aan jouw selectie. 
4. Onderaan vind je ook nog eens de lijst terug met organisaties die aan je zoekcriteria voldoen.  Klik bij een organisatie naar keuze op "meer info" om de infofiche te openen.
Je kan ook alle organisaties afzonderlijk bekijken.

Op stap met De Lijn
Wil je gratis met De Lijn naar een culturele activiteit? Dat kan met dynamoOPWEG van de CANON cultuurcel. Of wil je gratis met De Lijn naar een milieu-educatieve bestemming? Dat kan met een MOS-pas voor klassen uit het basisonderwijs van een MOS-school.

Stap in de stad
Als je een bezoek aan Brugge plant met de school, kan je de educatieve activiteiten die je op deze website vindt, combineren met de gratis stadsopdrachten van ‘Stap in de stad’.

Vragen of opmerkingen?

charlotte.forrier [at] bruggeplus.be

Infofiche
JEF

JEF maakt kinderen en jongeren filmwijs en brengt de beste films voor kleuter-, basis- en secundair onderwijs in de zalen in heel Vlaanderen en Brussel. Via interactieve lesmappen, workshops en zelfs gesprekken met filmmakers, maakt JEF leerlingen enthousiast voor film. Een online platform bundelt actuele kortfilms voor rechtstreeks gebruik in de klas. JEF biedt kant-en-klare formules of werkt een project uit op jouw maat, met gebruik van actuele technieken en methodieken.

Elke krokusvakantie kan je op het JEF festival in Brugge de beste jeugdfilms komen bekijken! Er zijn een heleboel premières, exclusieve evenementen, films geprogrammeerd door jongeren voor jongeren, vertoningen speciaal voor kleuters en nog veel meer! Tien kortfilms en tien langspeelfilms in competitie worden beoordeeld door de kinderjury, de professionele jury, het publiek én de deelnemers van JEF in het ziekenhuis. Maak kennis met internationale gasten en neem samen met echte filmprofessionals een kijkje achter de schermen in onze masterclasses.
Ook leerkrachten kunnen er films ontdekken die later in de bioscoop komen en vaak leuk zijn om rond te werken in de klas. Prospectie voor JEF in de klas dus! 

Contactgegevens
Contact:
Manon Billiet
E-mail:
manon@jeugdfilm.be
Telefoon:
03 303 43 24
www.professionals.jeugdfilm.be