Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Meitoer geannuleerd

Brugse wijken
van 01.05 tot 31.05.2020

website

UITWIJKEN MEITOER 2020

We stonden te popelen om te vertrekken op Uitwijken Meitoer, maar het welzijn en de gezondheid van iedereen staat voorop. Daarom werd er beslist om de Uitwijken Meitoer niet te laten doorgaan. De Uitwijkenkaravaan blijft dus nog even rusten en de Uitwijkenploeg blijft nog even thuis.

We hopen van harte dat we in juli weer richting Brugse wijken mogen rijden voor de Uitwijken Circustoer. Maar we blijven de federale maatregelen in het kader van de bestrijding van het coronavirus nauwgezet opvolgen.

We kijken er naar uit om jullie weer in een veilige omgeving te mogen verwelkomen en ontmoeten, en dubbel te genieten. Maar tot dan….blijf thuis, geniet van jullie achtertuin tot wij weer naar jullie voortuin mogen komen.

Zorg voor elkaar en voor jezelf!
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Feest in 't Park geannuleerd

Minnewaterpark
van 27.06 tot 27.06.2020

website

Voor het eerst in 31 jaar zal Feest in ‘t Park deze zomer niet plaatsvinden. Het is met pijn in ons hart maar in het absolute belang van het welzijn van iedereen dat de beslissing werd genomen.

Geen muziek, joelende kinderen, fantastische artiesten of heerlijke eetkraampjes in het Minnewaterpark enkel het ruisen van de bomen zal dit jaar te horen zijn.

Maar we blijven hoopvol ingesteld en kijken vooruit naar betere dagen waar we elkaar weer mogen ontmoeten en genieten van de mondiale sfeer die Feest in ‘t Park uitstraalt.

Maar tot dan.. blijf vooral thuis, zorg goed voor jezelf en elkaar!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Film op het Strand geannuleerd

Strand Zeebrugge, naast Icarus surfclub
van 02.07 tot 27.08.2020

website

De kustburgemeesters hebben beslist dat er deze zomer geen evenementen op het strand mogen plaatsvinden dus ook geen Film op het Strand in Zeebrugge. Bekijk deze zomer een film vanuit je kot zodat we binnenkort weer samen van films én het strand mogen genieten. Graag tot Film op het Strand 2021!
© Mathias Desmet

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Pre-Triënnale Brugge 2020: PLATFORM

Paviljoen, Rijselstraat 98, Sint-Michiels
van 03.07 tot 06.09.2020

website

Na een succesvolle zomer vol ontmoetingen in en rond de Brugse Koninklijke Stadsschouwburg (2019), is het dit jaar tijd voor iets nieuws. Pre-Triënnale Brugge 2020 wijkt uit naar Sint-Michiels en dat niet alleen, het bouwt er samen met Howest een nieuw tijdelijk paviljoen dat ons negen weken lang doet uitkijken naar Triënnale Brugge 2021: TraumA.

Onder de noemer PLATFORM zal Pre-Triënnale Brugge er een podium geven aan kunstenaars en ontwerpers die een link hebben met Brugge, hetzij er geboren zijn of werken of wonen. De negen gasten krijgen ieder één week lang het paviljoen ter beschikking.
Dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur (gesloten op maandag)Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Circustoer

In vijf Brugse wijken
van 18.07 tot 22.07.2020

website

De Uitwijkenkaravaan zoekt in juli de gezelligheid van de Brugse wijken op en trakteert buurtbewoners vijf avonden op rij op een circusact! De circustoer is de voorbode van grote broer Cirque Plus.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Cirque Plus geannuleerd

Grootseminarie Brugge
van 24.07 tot 26.07.2020

website

Helaas geen Cirque Plus dit jaar. Het coronavirus is de meest ongewenste gast op ons circusfestival en daarom volgen we nauwgezet de richtlijnen van de overheid op. Heel graag tot Cirque Plus 2021!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Lichtfeest Lissewege geannuleerd

Lissewege Dorp
van 21.08 tot 22.08.2020

website

Het coronavirus gooit helaas roet in het eten van Lichtfeest Lissewege. We stellen onze plannen uit naar augustus 2021. De veiligheid en het welzijn van iedereen staat immers voorop. Heel graag tot volgend jaar en blijft goed voor jezelf en elkaar zorgen!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Septembertoer

In vier Brugse wijken
van 03.09 tot 29.09.2020

website

Uitwijken brengt cultuur tot in de voortuin van de Brugse buurtbewoners.

De Uitwijken-oldtimerkaravaan houdt vier dagen halt in één wijk en nodigt jullie uit om samen van een super gevarieerd programma voor alle leeftijden te genieten!

Het Uitwijkenprogramma is volledig gratis. Uitwijken beleef je nooit alleen. Kom langs, proef van het programma en ontmoet vertrouwde gezichten of maak kennis met nieuwe buurten. De koffie staat altijd klaar!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Kookeet

Grootseminarie Brugge
van 26.09 tot 28.09.2020

website

Culinair eet- en belevingsparcours

KOOKEET is al negen jaar de hoogmis voor foodies. In 2020 verrassen we met een parcours van zintuiglijke eetbelevingen waar chefs en voedingsproducenten hun verhalen brengen. Zij maken hun passie voelbaar en nemen je actief mee in hun creativiteit: koken, stoven, stomen, braden, bakken, smoren, grillen… gebeurt ter plaatse, in verschillende sferen.

KOOKEET stimuleert ook ontmoetingen en activeert verbindingen. We werken nauw samen met de Brugse hotelscholen, Spermalie en Ter Groene Poorte, en creëren een doorlopend platform waar chefs, producenten, docenten en leerlingen kennis delen.

KOOKEET sensibiliseert rond bewust consumeren en de korte keten en laat de eigen ecologische voetafdruk verder dalen.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Iedereen Klassiek

Concertgebouw en Brugse binnenstad
31.10.2020

website

Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee op een vrolijke wolk klassieke muziek. Kom gratis proeven van Bach, Beethoven en Brugge. Wie er al eerder bij was, kan getuigen: zó vier je feest met klassieke muziek. Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en vele Brugse partners strooien hun klassieke noten kwistig uit over de hele binnenstad.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

KRIKRAK

Brugse binnenstad
van 07.11 tot 08.11.2020

website

Samen met de Brugse cultuurhuizen slaan we de handen in elkaar voor een leuk familiefestival. Zij verwelkomen tijdens de herfstvakantie groot en klein: Cinema Lumière, Mooov, Concertgebouw Brugge, Cultuurcentrum Brugge, KAAP, Musea Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, House of Time, JEF en Raakvlak.
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Wintertoer

Brugse wijken

website

Vurig straattheater in vijf Brugse wijken
In januari trekt de wintertoer met een hartverwarmende avondvoorstelling naar vijf Brugse wijken. Aan onze barwagen kun je nadien genieten van een drankje en even napraten. 


© Kris Blomme

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Gouden Boomstoet

Brugse binnenstad
2022

stoet
geschiedenis

De Gouden Boomstoet gaat vijfjaarlijks uit sinds 1958. In 2017 was de organisatie voor het eerst in handen van Brugge Plus. Deze prestigieuze stoet beeldt de ‘Wapenpas van de Gouden Boom’ uit.

In het eerste deel van de stoet worden de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Vlaanderen belicht. Het tweede deel brengt de feestelijkheden rond het huwelijk van Karel de Stoute met Margareta van York tot leven.

De Praalstoet van de Gouden Boom is een betoverend spektakel met reuzen, praalwagens, dieren en 1700 kleurrijk uitgedoste figuranten. De dertiende editie die op 19 en 20 augustus 2017 uitging, trok 75.000 toeschouwers verdeeld over beide dagen. Ruim 2.000 Bruggelingen geven gestalte aan de stoet, zowel voor als achter de schermen.

De volgende uitgang staat gepland in 2022.
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Legendz

Brugge
van 31.12 tot

website

Jeremiah Persyn (Jamz), Stefaan De Croock (Strook) en Stan Slabbinck (STSJASTA) brengen de rijke Brugse geschiedenis tot leven. Legendes en oude verhalen worden in een nieuwe vorm gegoten en verbinden oud en nieuw in de stad. Legendz brengt op enkele locaties in de stad een verhaal. Een verhaal dat jongeren aantrekt door de hedendaagse vormgeving en de ouderen doet 'herinneren'.