Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Stap in de stad

In&Uit Brugge, 't Zand 34, 8000 Brugge
van 01.07 tot 31.08.2020

website

kunst
kindvriendelijk

Hedendaagse kunst en architectuur in Brugge voor families en (klas)groepen

Om de drie jaar brengt Triënnale Brugge hedendaagse kunst en architectuur naar de historische binnenstad van Brugge. Een tijdelijk moment, maar er is meer! De stad telt ook heel wat blijvende vernieuwingsprojecten. In het kader van Pre-Triënnale Brugge 2019 werd een selectie hiervan gebundeld tot het stadsplan '25/25 hedendaagse kunst en architectuur in Brugge'. Op basis van deze kaart werd nu ook een kunstroute voor families en een inspiratiegids voor leerkrachten uitgewerkt.

Stap in de stad | kunstroute voor families (6 – 12 jaar)

Haal een kaart en een materiaaltasje bij In&Uit en ga op stap. Speelse vragen en opdrachten dagen je uit om te kijken met al je zintuigen. Puzzel een gezicht, verzin een nieuw symbool en teken blindelings. Boots een gebouw na met je lichaam, vergelijk nieuw en oud en vind je weg met een plan. Plezier verzekerd!

◆ Startpunt: In&Uit Brugge (’t Zand 34, 8000 Brugge)

◆ Vanaf 1 juli 2020 – Maandag tot zaterdag, 10.00 > 17.00u | Zondag, 10.00 > 14.00u

◆ Duur: 1,5u (starten kan tot 1,5u voor sluiting van In&Uit)

◆ Download hier de digitale versie.

Kijkwijzer | inspiratiegids voor leerkrachten (4 – 12 jaar)
De kijkwijzer biedt inspiratie om kleuters en kinderen uit de lagere school op een aanstekelijke manier te laten kennismaken met de taal van kunst en architectuur. Deze informatieve bundel bevat twaalf kunstwerken en twaalf architectuurprojecten. Per project worden kijkvragen, een onderzoeksopdracht en een creatieve verwerking voorgesteld. Een kaart wijst je de weg. Laat je inspireren!

◆ Download hier de Kijkwijzer.

◆ Download hier de bijhorende stadskaart.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Film op het Strand geannuleerd

Strand Zeebrugge, naast Icarus surfclub

website

Uitgesteld naar volgende zomer wegens COVID-19.
© Mathias Desmet

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Pre-Triënnale Brugge 2020: PLATFORM

Paviljoen, Rijselstraat 98, Sint-Michiels
van 10.07 tot 13.09.2020

website

Pre-Triënnale Brugge 2020 wijkt uit naar Sint-Michiels en bouwt er samen met Howest een nieuw tijdelijk paviljoen dat ons negen weken lang doet uitkijken naar Triënnale Brugge 2021: TraumA.

Onder de noemer PLATFORM zal Pre-Triënnale Brugge er een podium geven aan kunstenaars en ontwerpers die een link hebben met Brugge, hetzij er geboren zijn of werken of wonen. De negen gasten krijgen ieder één week lang het paviljoen ter beschikking.

Dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur (gesloten op maandag)Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Circustoer

In vijf Brugse wijken

website

De afgelopen weken hebben we veel nagedacht over hoe we vandaag, met alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen, cultuur naar de wijken kunnen brengen en mensen mogen verbinden. Het is ons gelukt om een initiatief uit te werken. Uitwijken trekt er op uit in juli, weliswaar in een intieme sfeer en op enkele locaties in Brugge. Zij zullen Be Flat met Ludo & Arsène (artiesten Ward Mortier en Thomas Decaesstecker) op bezoek krijgen samen met Tripotes la Compagnie met de voorstelling Encore une fois (artiesten Julio Calero Ferre, Daniel Torralbo Perez en Gianna Sutterlet).

We hangen het niet aan de grote klok omdat we Uitwijken in alle veiligheid willen organiseren. Dit wil zeggen dat we er in juli voor kiezen om enkel de dichte buurtbewoners uit te nodigen. Toch zijn we blij dat we dit mogen aankondigen, dat we jullie kunnen laten weten dat we niet stilzitten en we nog altijd mensen willen laten genieten van cultuur. Alleen moet het nu iets kleiner en is het niet veilig om jullie allemaal te verwelkomen.

We zijn ook volop bezig vier Uitwijkenweekends in september voor te bereiden en dát willen we wel aan de grote klok hangen en jullie daar heel graag terugzien. We houden jullie op de hoogte en fingers crossed!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Cirque Plus Minus juli

House of Time
van 23.07 tot 25.07.2020

website

Op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 juli om 15u en 20u presenteren Collectif Malunés, Le Cirque Du Bout Du Monde, Theater Muto samen met Productions en Zonen Cirque Plus in zakformaat, een pittige miniatuureditie 2020.

uitZOMERlijk Brugge - een initiatief van de Brugse cultuurhuizen, Stad Brugge en met steun van de provincie West-Vlaanderen - vormt de perfecte aanleiding om het afgelaste Cirque Plus toch nog een plek te geven in jouw zomeragenda. Onder de wimpel CIRQUE PLUS MINUS presenteren we enkele Belgische acts die een plaatsje hadden op de affiche van de editie 2020, we laten ze graag los in de vrijplaats House of Time.
De artiesten hebben er na bijna vier lange maanden van lockdown genoeg opwarming opzitten om je de vertrouwde mix van humor, acrobatie, spektakel en emotie te bieden. Ze snakken naar publiek!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Lichtfeest Lissewege geannuleerd

Lissewege Dorp
van 21.08 tot 22.08.2020

website

Uitgesteld naar volgende zomer wegens COVID-19.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Cirque Plus Minus augustus geannuleerd

House of Time
van 22.08 tot 22.08.2020

website

Cirque Plus Minus op zaterdag 22 augustus geannuleerd.

We hebben het geprobeerd. Achter de schermen bundelden alle Brugse cultuurhuizen de krachten om jullie in deze vreemde tijden met uitZOMERlijk Brugge toch een culturele zomer te bieden. Helaas heeft de realiteit ons enthousiasme ingehaald en dienen we op dit moment nieuwe maatregelen te nemen tegen de verdere verspreiding van COVID-19.

Het stadbestuur van Stad Brugge besliste om alle activiteiten van uitZOMERlijk stil te leggen. Hierdoor zijn we genoodzaakt om uitZOMERlijk Brugge vanaf 3 augustus 2020 te annuleren. We vragen hier je hier begrip voor.

We wensen je een goede gezondheid toe en hopen je in betere tijden te ontmoeten in één van de Brugse cultuurhuizen.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Septembertoer

In vier Brugse wijken
van 03.09 tot 29.09.2020

website

Uitwijken brengt cultuur tot in de voortuin van de Brugse buurtbewoners.

De Uitwijken-oldtimerkaravaan houdt vier dagen halt in één wijk en nodigt jullie uit om samen van een super gevarieerd programma voor alle leeftijden te genieten!

Het Uitwijkenprogramma is volledig gratis. Uitwijken beleef je nooit alleen. Kom langs, proef van het programma en ontmoet vertrouwde gezichten of maak kennis met nieuwe buurten. De koffie staat altijd klaar!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Kookeet 2020 geannuleerd

Grootseminarie Brugge
van 26.09 tot 28.09.2020

website

Uitgesteld naar volgend jaar wegens COVID-19.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Iedereen Klassiek

Concertgebouw en Brugse binnenstad
31.10.2020

website

Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee op een vrolijke wolk klassieke muziek. Kom gratis proeven van Bach, Beethoven en Brugge. Wie er al eerder bij was, kan getuigen: zó vier je feest met klassieke muziek. Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en vele Brugse partners strooien hun klassieke noten kwistig uit over de hele binnenstad.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

KRIKRAK

Brugse binnenstad
van 07.11 tot 08.11.2020

website

Samen met de Brugse cultuurhuizen slaan we de handen in elkaar voor een leuk familiefestival. Zij verwelkomen tijdens de herfstvakantie groot en klein: Cinema Lumière, Mooov, Concertgebouw Brugge, Cultuurcentrum Brugge, KAAP, Musea Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, House of Time, JEF en Raakvlak.
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Wintertoer

Brugse wijken

website

Vurig straattheater in vijf Brugse wijken
In januari trekt de wintertoer met een hartverwarmende avondvoorstelling naar vijf Brugse wijken. Aan onze barwagen kun je nadien genieten van een drankje en even napraten. 


© Kris Blomme

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Gouden Boomstoet

Brugse binnenstad
2022

stoet
geschiedenis

De Gouden Boomstoet gaat vijfjaarlijks uit sinds 1958. In 2017 was de organisatie voor het eerst in handen van Brugge Plus. Deze prestigieuze stoet beeldt de ‘Wapenpas van de Gouden Boom’ uit.

In het eerste deel van de stoet worden de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Vlaanderen belicht. Het tweede deel brengt de feestelijkheden rond het huwelijk van Karel de Stoute met Margareta van York tot leven.

De Praalstoet van de Gouden Boom is een betoverend spektakel met reuzen, praalwagens, dieren en 1700 kleurrijk uitgedoste figuranten. De dertiende editie die op 19 en 20 augustus 2017 uitging, trok 75.000 toeschouwers verdeeld over beide dagen. Ruim 2.000 Bruggelingen geven gestalte aan de stoet, zowel voor als achter de schermen.

De volgende uitgang staat gepland in 2022.
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Legendz

Brugge
van 31.12 tot

website

Jeremiah Persyn (Jamz), Stefaan De Croock (Strook) en Stan Slabbinck (STSJASTA) brengen de rijke Brugse geschiedenis tot leven. Legendes en oude verhalen worden in een nieuwe vorm gegoten en verbinden oud en nieuw in de stad. Legendz brengt op enkele locaties in de stad een verhaal. Een verhaal dat jongeren aantrekt door de hedendaagse vormgeving en de ouderen doet 'herinneren'.